Skriv til: redaktion@sydmedier.dk      Vordingborg, Næstved, Nykøbing F., Lundby, Langebæk, Stensved, Ørslev, Mern, Kalvehave, Bogø, Præstø, Stege, Møn, Nr. Alslev, Nordfalster

Danmarks Borgcenter. Gåsetårnet. Vordingborg Slot.

Danmarks BorgcenterDanmarks Borgcenter. Gåsetårnet. Vordingborg Slot.

Vordingborgs vartegn er det 26 meter høje Gåsetårn, der er en del af det gamle Vordingborg Slot.

Vordingborg Slot blev grundlagt omkring år 1160 af kong Valdemar den Store og Gåsetårnet blev bygget omkring 1362 af kong Valdemar Atterdag.

Gåsetårnet er det bedst bevarede af det gamle Slot – man kan komme op i tårnet og se den fantastiske udsigt. Resten af Slottet er en ruin – og området kaldes derfor også for ruinterrænet.

Danmarks Borgcenter åbnede i 2016 og har til formål at fortælle historien om Danmarks middelalder og de danske borge og fæstninger.

På Danmarks Borgcenter kan man opleve historien gennem interaktive udstillinger, hvor man kan udforske og lære om middelalderens krigsførelse, våben og rustninger.

Museet er bygget i ruinerne af Vordingborg Slot, der var en af Danmarks største og vigtigste middelalderborge. Vordingborg Slot var en af de steder, hvor danske konger havde deres residens, og hvor vigtige politiske beslutninger blev truffet.

Danmarks Borgcenter har også en udendørs del, hvor man kan udforske ruinerne af Vordingborg Slot og se, hvordan det så ud i middelalderen. Der er også mulighed for at tage en guidet tur rundt på slottet og høre mere om dets historie.

Museet er en populær turistattraktion og tiltrækker årligt tusindvis af besøgende fra både Danmark og udlandet.

Læs mere om Danmarks Borgcenter her: www.danmarksborgcenter.dk

 


Trailer: Oncotypes formidling til Danmarks Borgcenter 2014 from oncotype ApS on Vimeo.

 

IMG_4173

 

IMG_4189