Klintholm Havn er kommet et skridt nærmere 600-700 nye arbejdspladser

29. april 2021 | Nyheder

Vordingborg Kommune har sat turbo på udviklingsplanerne for Klintholm Havn og er kommet et skridt nærmere 600-700 nye arbejdspladser.

Vordingborg Kommune har onsdag aften godkendt det store erhvervs- og udviklingsprojekt for Klintholm Havn – og dermed er Baltic Sea Offshore Hub kommet tættere på at blive en realitet.

Klintholm Havn på Møn bliver dermed central i et milliardstort væksteventyr de kommende år i forbindelse med den ambitiøse globale grønne omstilling, hvor der satses massivt på energi fra store havvindmøller. Allerede nu er der skabt flere end 100 lokale arbejdspladser i forbindelse med havvindmølleparkerne på Kriegers Flak og Baltic 2, og der er udsigt til op imod 6-700 arbejdspladser.

Kommunens politikere har onsdag sagt ja til udviklingsplanen – og sætter nu for alvor turbo på udviklingen af Klintholm Havn ved at bevilge 2,6 millioner kroner til en projektorganisation, der skal realisere og skabe grundlag for Klintholms nye funktion som servicehavn samt udnytte erhvervs- og turismemulighederne generelt. Kommunalbestyrelsen vil senere i år tage stilling til yderligere bevillinger til at realisere projektet.

Samlet løber udviklingsplanens tre faser op i alt på 135,5 millioner kroner.

Det er den grønne omstilling og havvindmølleparker som Kriegers Flak, der giver et kolossalt potentiale for lokal jobskabelse på Klintholm Havn og dermed Vordingborg Kommune.

”Vinden blæser for alvor i vores retning, og derfor er det afgørende, at vi gør os klar til at sætte turbo på udviklingen af Klintholm Havn. Vi står med et kæmpe potentiale for vækst, nye job og positiv udvikling af kommunen. Vi taler om 6-700 nye lokale arbejdspladser over de kommende år, der kan give en markant saltvandsindsprøjtning til kommunen samtidigt med, at vi yder et vigtigt bidrag til den nødvendige grønne omstilling,” siger Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed.

Grøn ø bliver global spiller

Den grønne ø Møn har nu for alvor muligheden for at blive grøn og komme til at spille en afgørende rolle i den globale grønne omstilling. Udviklingsplanen anbefaler, at Klintholm Havn omdannes til ”Baltic Sea Offshore Hub” – eller sagt mere direkte – bliver servicehavn for alle havvindmølle-operatører, der driver vindmøller i Østersøen.

Vordingborg Kommune sætter nu gang i en planproces for udarbejdelse af en samlende lokalplan for Klintholm Havn og de tilhørende nødvendige myndighedsgodkendelser, dvs. en lokalplan der både inddrager og erstatter eksisterende lokalplaner samt skaber rammer for den videre udvikling.

”Klintholm Havn skal gøres klar til at kunne rumme alt det, fremtiden bringer. Vi skal kunne klare en øget turisme, flere lystbåde og en erhvervshavn, der skal være base for vindmølleindustrien. Vi skal have trukket flere virksomheder til, og det giver flere arbejdspladser og øget bosætning,” siger Mikael Smed.

Samtidigt bliver der sat fart på arbejdet med at tiltrække flere virksomheder, der vil bruge Klintholm Havn – Baltic Sea Offshore Hub – som base for deres aktiviteter på Østersøens vindmølleparker.

“Det er en historisk beslutning, Vordingborg Kommune har taget ved at sige ja til udviklingsplanen for Klintholm Havn. Vi redder klimaet globalt samtidigt med at vi skaber lokale arbejdspladser og udvikler et bæredygtigt lokalsamfund,” siger Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

Det er en hvidbog for Klintholm Havn, der danner grundlag for beslutningen. Hvidbogen er udarbejdet af Vordingborg Erhverv i samarbejde med en rådgiver, under ledelse af en tværfaglig styregruppe med repræsentanter fra blandt andet kommunen, borgere, erhvervslivet og turistbranchen.

”Der har været et godt og inspirerende arbejde med hvidbogen, og vi glæder os meget til samarbejdet med borgerne, politikerne samt de nuværende og kommende virksomheder om at realisere visionerne i udviklingsplanen,” siger Bolette Christensen fra Vordingborg Erhverv.

Klintholm Havn bliver central

Klintholm Havn og Vordingborg kommune bliver central i den globale grønne omstilling og det job- og vækstboom, der venter forude.

”Vi ved, at der skal bygges markant flere møller ude på vandet, som led i den grønne omstilling, og det placerer os meget centralt i det, der kan blive det helt store industrieventyr de næste 30 år,” siger Bolette Christensen.

Det er de store vindmølleparker som den på Kriegers Flak i Østersøen, der ifølge interesseorganisationen Dansk Energi bliver en markant vækstmotor i dansk økonomi og jobskabelse i mange år fremover.

Østersøen og Nordsøen er de bedste steder i verden til at etablere havvindmølleparker, og de rummer et kæmpe potentiale for den grønne omstilling i Europa.

”Vindmøllerne i Østersøen, der skal serviceres og vedligeholdes fra Klintholm Havn, bliver en jobmaskine de kommende mange år. Vi taler om tusindvis af job for såvel ufaglærte som faglærte, og det er en udvikling der især kommer områder som Møn og Vordingborg til gode i mange år fremover,” siger Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

Ifølge en undersøgelse om ”Beskæftigelseseffekter af investeringerne i den grønne omstilling” fra Dansk Energi vil der være størst efterspørgsel på arbejdskraft i Region Sjælland.

Der bliver især brug for ikke-faglærte medarbejdere, smede, elektrikere, VVS’ere og malere. Samlet forventer Dansk Energi, at der bliver brug for cirka 120.000 årsværk til at etablere, bygge og servicere udbygningen af havvindmølleparkerne i perioden 2021-2030. Allerede i de næste fire år er der brug for 26.000 årsværk vurderer Dansk Energi.

Kilde: Vordingborg Erhverv

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Vordingborg Kommune er Guldkommune 2021

Forum for Mænds Sundhed har udnævnt Vordingborg Kommune som Guldkommune 2021. Det sker på baggrund af kommunens særlige tilbud til fædre. Forum for Mænds Sundhed har gennem en længere årrække sat mænds sundhed på dagsordenen. Og for første gang uddeles nu prisen...

“Årets bedste butikskæde” ligger også i Vordingborg

Prisen som ”Årets bedste butikskæde” er igen i år blevet uddelt efter afstemning blandt de danske forbrugere. Denne gang gik prisen til Profil Optik, der vandt flere af afstemningens priser. Vinder prisen som årets bedste butikskæde De danske forbrugere har stemt. Og...

Danmarks Borgcenter har løftet sløret for planerne om to nye udstillinger i samarbejde med designeren Jim Lyngvild

Magtens dronninger og blodige smykker på Borgen. I dag løftede Danmarks Borgcenter sløret for planerne om to nye udstillinger, der åbner på museet til næste år og bliver til i samarbejde med designeren Jim Lyngvild. Det bliver med stærke billeder af middelalderens...

Folk og fæ i Præstø – Ny bog fortæller de vigtigste historier fra de sidste 200 år

Fiskere, baroner, konger og kunstnere. Det har ikke skortet på farverige personligheder fra alle samfundslag på den pittoreske havn i Præstø gennem tiden. Ny bog fortæller de vigtigste historier fra de sidste 200 år. Præstø Krønike - folk og fæ omkring havnen gennem...

Lokal forfatter deler nu sine lydfiler gratis

I 2018 udgav historiefortæller og forfatter Marianne Christensen sin første digtsamling ’Blå måne skinner hvidt lys’. Oplaget er næsten udsolgt, men nu er det heldigvis muligt at lytte til digtene. Marianne Christensen har nemlig indtalt alle digtene og giver nu...

Tæt på at runde 5000 medlemmer af SydMedier.dk’s gruppe med ledige job

Hvis din virksomhed leder efter nye medarbejdere, så er der rigtig god grund til at dele jobopslag i SydMedier.dk's facebook-gruppe "Ledige job i Vordingborg og omegn". Der er nu lige knap 5.000 medlemmer af gruppen, som jo alle kender en masse andre - så du kan nemt...

Betonelement til den nye Storstrømsbro’s pylon nedsænkes

Lørdag d. 17. oktober 2021 blev det 12 tusinde tons tunge betonfundament sejlet ud fra Masnedø og placeret i Storstrømmen hvor pylonen til den nye Storstrømsbro skal stå. Pylonen bliver 100 meter høj, når den på et tidspunkt bliver bygget. Hele broen står klar i 2024...

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Mere end 130 moderne boliger er på vej til havnefronten i Vordingborg. Det oplyser Kiss Development i en pressemeddelelse. Her bliver plads til alle generationer, inklusive 60 ældre på kommunens første privatdrevne friplejehjem. De mange boliger vil for alvor etablere...

Tæt opløb om Årets Idrætspriser

Torsdag den 14. oktober 2021 fordeles 120.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle – og der er spænding til det sidste... Feltet er tæt, når Årets Idrætspriser for 2019 og 2020 skal uddeles i Vordingborg Kommune. Festlighederne er i år henlagt til Mønshallerne i...

Hvilke idrætsfolk har fortjent 120.000 kroner?

Stor idrætsfest i Mønshallerne den 14. oktober - og det haster med kandidater... Torsdag den 16. september er sidste frist for at komme i betragtning til en sand pengeregn, når Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommune i samarbejde med Øernes Revision, SuperBrugsen...

Glade studenter fra Vordingborg Gymnasium og HF – Video

Studenterkørsel i flot sommervejr torsdag d. 24. juni 2021. Se video med nogle af de glade studenter her:

Se video fra fejringen af Historisk Botanisk Have med besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte

Se video fra fejringen af Historisk Botanisk Have i Vordingborg d. 23. juni 2021 hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte og Vordingborgs borgmester Mikael Smed ser på nogle af de boder, der i dagens anledning var opstillet på Slotstorvet. Og H.K.H. Prinsesse Benedikte får en...

Byen omkring tårnet: Ny udstilling åbner i Sprøjtehuset i Vordingborg

I anledning af 100-års jubilæet for Historisk Botanisk Have onsdag 23/6 åbner en lille udstilling i Sprøjtehuset på Slotstorvet i Vordingborg. Her får de besøgende en række fortællinger om byen omkring den stolte kongeborg. Den fine lille gule bygning på Slotstorvet i...

Den bedste livemusik fra Sjælland og Skåne skal findes – kalder på alle talenter fra Sydsjælland!

Så er det nu, at lokale bands og artister skal tilmelde sig talentudviklingsprogrammet POPKORN NORDIC og få mulighed for at møde den danske og svenske musikbranche og spille på de store scener.Skåne og Sjællands talentlag skal forbindes via livekoncerter,...

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Med 30-års jubilæet for WAVES Festival bringer egnsteatret Cantabile 2 endnu engang performancekunst og gadeteater i verdensklasse til Vordingborg. I år kan publikum som noget særligt opleve Charlie Chaplins barnebarn, som er på årets festivalprogram. WAVES Festival...

Skal Vordingborg by have fibernet?

Først - denne artikel er ikke et betalt indlæg og er altså ikke en reklame. Den er blot et oplæg til diskussion om hvorfor eller hvorfor ikke indbyggere i Vordingborg by benytter chancen for at få tilknyttet fibernet til deres bolig. Lige for tiden kører Fibia en...

Hvad skal du opleve i sommer? Her er en stor oversigt med oplevelser i vores område

Det er ikke altid nemt at finde på hvad man skal opleve i ferier eller weekender. Men her får du hjælp til nogle af de oplevelser og seværdigheder der findes max. 1 times kørsel fra Vordingborg. Vi har samlet en masse forslag her:...

Tilbagevendende begivenhed… igen høje brag fra jagerfly

Kl. 9.42 torsdag d. 10. juni 2021 var der igen super høje brag fra himlen. Igen skyldes det jagerfly, der deltager i øvelsen BALTOPS med øget flytrafik over Østersøområdet. Så lige for tiden er det nok en daglig begivenhed 😉    

Igen høje brag fra jagerfly over Sydsjælland

Kort før kl. 16 onsdag d. 9. juni 2021 var der igen høje brag over Sydsjælland som følge af jagerfly, der brød gennem lydmuren. Denne gang var det i forbindelse med den store internationale øvelse BALTOPS der giver ekstra trafik i luften over Østersøen. Det oplyser...

7.A på Møn Skole vinder Klassedysten 2021

Det blev 7.A på Møn Skole i Stege, der gik længst i Klassedysten og dermed løb med 10.000 kr. til klassekassen. Årets bevægelsespræsident kommer også fra 7.A. De foregående 6 uger har en lang række udskolingsklasser i folkeskolen i Vordingborg Kommune konkurreret mod...

Torsdag d. 6. maj kl.19.00 kunne det regionale spillested STARS i Vordingborg endelig åbne dørene for levende musik og levende gæster igen

Det var første aften, hvor publikum skulle medbringe et gyldigt corona-pas, men alle bange anelser i den forbindelse blev gjort til skamme, da alle et hundrede gæster havde forberedt sig hjemmefra og ankom ny-testede og corona-venlige. Hundrede personer er netop det...

Ingen Vordingborg Festuge i 2021

Vordingborg Festuge havde håbet på, at 2021 blev året hvor der igen kunne laves en festlig begivenhed. Men desværre ser virkeligheden stadig sådan ud, at der ikke kommer nogen Vordingborg Festuge 2021. En del af grundlaget for at Vordingborg Festuge kan hænge...

Ny bog fra lokal forfatter

”Hvor blå kan man bli’” er titlen på en ny bog fra forfatteren Marianne Christensen. Navnet er inspireret af den velkendte bluessang af BB King med samme titel. Siden oktober 2005 har Marianne Christensen, når det var muligt, optrådt med digte til den månedlige...

Vilde Vulkaner 2021 er aflyst

Desværre bliver der ikke Vilde Vulkaner til sommer. Vi må endnu et år undvære en af de største oplevelser for børn i alderen 7- 14 år. For andet år i træk aflyses Danmarks største børnefestival. ” Vi er enormt triste og ærgerlige over, at skulle meddele de mange børn...

DGI Huset forsøger sig med midlertidige træningshold for 70+ i fitness og vand

DGI tilbyder en række hold på de kommende hverdage. Opstart mandag den 26. april. For at få gang i aktiviteterne igen, springer DGI Huset ud i en midlertidig ordning i fitnesslokalet og vandhuset. Det er for nye som tidligere brugere i alderen 70+. DGI Huset håber, at...

Udvidelse af Vordingborg Sundhedscenter er startet

Mandag d. 19. april kl. 10 blev første spadestik til udvidelsen af Vordingborg Sundhedscenter taget af formand for Sundhed, Senior og Ældre, Mette Høgh Christiansen og borgmester Mikael Smed. Den nye bygning forventes at stå klar i foråret 2022. Nye moderne...

Danmarks Borgcenter åbner igen onsdag d. 21. april 2021 med fri entré i åbningsugen til alle i Vordingborg Kommune

Når Danmarks Borgcenter efter lang tids utålmodig venten endelig kan slå dørene op for en ny sæson onsdag 21. april, er det med en helt særlig gave til borgerne i Vordingborg Kommune. Alle gæster, der foruden et gyldigt coronapas kan fremvise et sygesikringsbevis...

Vordingborg-partnerskab modtager 1 mio. kr. fra forskningspulje til trivsel hos børn og unge

Partnerskabet, der blev indgået i november 2020 mellem Vordingborg Kommune, Steno Diabetes Center Sjælland og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, har netop modtaget en bevilling på 1 mio. kr. til projektet ’Sammen om sunde aktive børn i Vordingborg Kommune’....

Borgmester Mikael Smed har en overraskelse til de unge.

Mandag den 27. januar mellem klokken 15.30 og 17.00 Kommer Borgmester Mikael Smed forbi Campus caféen på Banegårdspladsen i Vordingborg, og han har en overraskelse med. Vordingborg Kommune meddeler: Kalder alle unge! Smut forbi Campuscaféen på Banegårdspladsen på...

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Bliv tilmeldt Sydmedier.dk’s
gratis nyhedsbrev