Vejdirektoratet har mandag den 23. oktober offentliggjort, at Storstrømsbroen skal opføres af et italiensk joint venture, som vil producere broelementerne på Masnedø. Det skaber stor glæde hos borgmestrene i Vordingborg og Guldborgsund Kommuner, som ser frem til mange hundrede nye arbejdspladser i området.
Vordingborg og Guldborgsund Kommuner kan nu se frem til mange hundrede nye arbejdspladser i området. Det står klart, efter at Vejdirektoratet nu har valgt at indgå kontrakt med et italiensk joint venture, bestående af tre entreprenørvirksomheder og en brorådgiver, som skal stå for totalenterprisen på den kommende nye Storstrømsbro. De italienske firmaer har nemlig valgt, at produktionen af broelementerne skal ske på Masnedø. Det vil de kommende fire år betyde mange hundrede nye lokale arbejdspladser, som vil komme både Vordingborg og Guldborgsund Kommuner til stor gavn.
Vordingborg Kommunes borgmester Michael Seiding Larsen glæder sig over, at de to kommuners store fælles forarbejde, nu kan veksles til de mange hundrede nye lokale arbejdspladser. ”Vi har arbejdet rigtig hårdt sammen for at tiltrække nye arbejdspladser og få mest muligt produktion til området, så det er en meget glædelig nyhed, at det nu er lykkes os. Vi har undervejs haft en rigtig god dialog med det italienske joint venture, så vi ser meget frem til at tage rigtig godt i dem. Udover de mange hundrede broarbejdere og ingeniører, som de kommende år skal bo og arbejde i vores område, vil det også give ekstra beskæftigelse og omsætning til mange af vores lokale virksomheder. Det her er en fortsættelse af de seneste års positive udvikling af vores område og understreger, at vi kan tiltrække helt store nye virksomheder til området, når vi arbejder sammen med vores nabokommuner” siger Michael Seiding Larsen.
Borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder glæder sig også over valget af det italienske joint venture. ”Det betyder nye arbejdspladser i vores nærområde. Det er vi i Guldborgsund Kommune rigtig glade for. Det er vigtigt, at lokalområderne får så meget ud af byggeriet af Storstrømsbroen som muligt. Det er der klart lagt op til med valget af det italienske joint venture, som vil producere alle broens hovedelementer i umiddelbar nærhed af byggeriet. Partnerskabet mellem Vordingborg og Guldborgsund Kommune har vist sin styrke og synliggjort områdets mange ressourcer og muligheder over for konsortierne. Det har givet pote og jeg glæder mig meget til at byggeriet går i gang.”
Produktionen af broelementerne vil ifølge Vejdirektoratet blive placeret der, hvor Masnedø Gartneri har til huse i dag. Selve byggeriet af den nye Storstrømsbro indledes i løbet af efteråret 2018.
Kilde: Vordingborg Kommune