Af Hans-Willy Bautz
Med erfaringer fra Minibogmessen i DGI-Huset i fjor arrangerer skoleleder i Sandvig Folkeoplysning, Lone Rytsel, og hendes medarbejder Lene Holm Hansen på ny en Minibogmesse i de samme lokaliteter som i fjor. Minibogmessen er berammet til søndag, den 27. april 2025, klokken 11-14. Der er gratis adgang.
Lene Holm Hansen, der er arrangementets tovholder, fortæller, at gæsterne kan møde lokale forfattere, der præsenterer deres bøger og samtidig er parate til en snak om deres forfatterskaber.
Det vil være muligt at erhverve spændende bøger i mange forskellige genrer – og så selvfølgelig med dedikation.
– Måske er der en eller anden blandt publikum, der går rundt med en forfatter i maven, men ikke rigtig tør springe ud i det. Der er flere af forfatterne, der kan give skriveinspiration og tips, siger Lene Holm Hansen, der selv er med på Minibogmessen med egne værker.
Gæsterne får også mulighed for at smugkigge i kommende bogprojekter, ligesom nogle af forfatterne gerne fortæller om, hvad de for tiden arbejder med, udtaler Lone Rytsel, der samtidig understreger, at Minibogmessen byder på litteratur for børn, unge og voksne. Altså er det nærliggende at tage hele familien med, foreslår skolelederen.
Skulle man få lyst til at drikke eller spise noget, så er DGI-Husets café åben. Man er velkommen til at nyde det købte i hyggelige omgivelser på Minibogmessen.
I skrivende stund har 12 forfattere meldt deres ankomst. Der er endnu to pladser ledige.
Forfatterinfo
Arrangørerne har ikke modtaget information fra samtlige forfattere, men Sydmedier.dk har modtaget oplysninger om følgende:
Lene Holm Hansen kom ved et tilfælde ind i ordenes verden, idet hun lod sig inspirere af sin søns tandskift, hvilket blev til bogen ”Av for tanden da – Vil du se min vipperokketand?” Forfatteren er inkarneret dyreven og hundeejer, så på et tidspunkt stillede hun sig selv spørgsmålet: Hvordan er det at være hunden Buster i menneskets verden? Dette spørgsmål blev til bogen ”Sikke et hundeliv”, der er tiltænkt nye hundeejere, men også de mere erfarne, der står for at skulle have hund igen.
Gitte Navne Gram Rasmussen har udgivet kriminalromanen ”Kald det kærlighed” og selvbiografien ”Til døden (blodet) os skiller”. Forfatteren holder rundt omkring foredrag om selvbiografien, som omhandler den danske bløderskandale set fra en ung børnefamilies synspunkt. Hun mistede sin mand i 1993, hvor han døde af aids i en alder af 35 år. En børnebog fra hendes hånd er på vej og forventes at udkomme i maj/juni 2025.
Deanie Mofjeld debuterede i 2023 med børnebogen ”Maxmilian & det lysende træ”, som er tænkt som den første bog i en serie, der nemt kan komme op på ti bind. Forfatteren baserer handlingerne på sin søn Maxmilians drømme, som hun får kendskab til gennem samtaler med drengen. Og så bruger hun også sin egen fantasi.
Hans-Willy Bautz er en gammel rotte i krimigenren. Han skriver ofte romaner med et lokalt islæt; således har fx ”Skovtårnsmordet” handling i Haslev og omegn samt i Vordingborgområdet. Indtil nu har han fået udgivet ni krimier på dansk, to på tysk, to bøger med fortællinger på tysk og en børnebog på dansk, ”Skelettet på slottet”, som han har skrevet sammen med sin dengang 9-årige nabosøn, Theodor William Larsen. Børnebogen er prisbelønnet af Den Danske Sprogkreds, som har givet den ældre forfatter Svaneprisen og den yngre medforfatter Ællingeprisen. Priserne er bl.a. givet for sproget og handlingen i bogen samt for samarbejdet med en aldersforskel på 66 år. Hans- Willy Bautz medbringer alle sine dansksprogede bøger.
Jeanette Wincentz Andersen har været offentlig anklager i 40 år. I et samarbejde med journalist Christina Ehrenskjøld har hun skrevet bogen ”At afsløre en morder”, der handler om anklagerens opvækst og om, hvordan hun blev anklager, selvom hendes skrappe mor ville have, at hun skulle være restauratør. Bogen handler også om 14 af Jeanette Wincentz Andersens mest spektakulære straffesager, bl.a. om en sag uden lig og æresdrabssagen fra Slagelses banegårdsplads, hvor ni familiemedlemmer blev dømt for æresdrab.
Lone Rytsel kommer med sine tre senest udgivne bøger, hvoraf den ene er ”En Tumlings dagbog”, hvori hun fortæller, hvordan hun klarede sig efter en alvorlig ulykke. Men hun åbner også en sprække for den næste bog, ”Så pyt da også”, der er tæt på en udgivelse. Bogen fortæller om PYT-knappen, som er en knap, der er værd at kende, når der kommer bump på livets vej.
Rasmus Erkeby Rytsel på 21 år er i fuld gang med at skrive sin første roman. På Minibogmessen præsenterer han det første kapitel af bogen, der er en spændende blanding af science fiction og thriller. En lille del af menneskeheden har udviklet overnaturlige evner og bliver ikke accepteret af
samfundet, hvorfor de tvinges til at leve i skjul. Midt i konflikten følges en gruppe antihelte – individer som er blevet udstødt, forfulgt og svigtet af menneskeheden, men alligevel kæmper for at redde den. Den unge forfatter in spe fortæller gerne om sine tanker omkring romanen.

Deanie Mofjeld (i forgrunden) medbringer sin børnebog ”Maxmilian & det lysende træ”. Foto:
Hans-Willy Bautz