Anderledes Sankt Hans på Orenæs: Fuldmånekoncert med Athelas Sinfonietta

Der bliver hverken heksebrænding, fyrværkeri eller høj rockmusik på plænen ved Orenæs Saloner, når Athelas Sinfonietta spiller drømmende musik i den lyse fuldmånesommernat i de naturskønne omgivelser lige ned til Storstrømmen.

Musikken er nykomponeret og bestilt til Athelas som ”smuk, rolig og meditativ musik” af komponisterne Wayne Siegel, Ole Buck og Regin Petersen. De tre komponister har alle en vis tilknytning til Lolland-Falster – mange vil kende Wayne Siegels musik, der høres mellem stenstøtterne på Dodekalitten på Lolland.

Athelas Sinfoniettas 12 mand/kvinde høje orkester opfører sædvanligvis ret kompliceret moderne musik med af og til skrappe klange, men netop denne skærsommeraften på plænen i skoven ved vandet bliver publikum mødt af musik med poesi, romantik og drømmeri. Til lejligheden arrangerer orkestret Midsommervisen til fællessang.

Koncerten bliver dirigeret af Martin Nagashima Toft, og Wayne Siegel medvirker i sit eget værk med et “motion-tracking” system, hvor han via bevægelser styrer en computers lyde.

Arrangementet er gratis og begynder kl. 21.30 – en time efter fuldmånen er stået op.

Hvis vejret mod forventning skulle vise sig helt umuligt, bliver koncerten spillet i Nordfalsters Koncerthus i Nørre Alslev Langgade 68.

HUSK CORONAPAS!

Sankt Hans Aften kl. 21.30

Plænen ved Orenæs Saloner

Orenæs Skovvej 12 v. Orehoved

4840 Nørre Alslev

GRATIS – medbring campingstol el. lign.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

STARS præsenterer IAMJJ

STARS præsenterer IAMJJ

Der er ingen i Danmark, der kan det, IAMJJ kan, og vi er derfor stolte over og glæder os til at byde den danske rockpoet velkommen. Den blot 27-årige danske sangskriver IAMJJ tumler med de største emner i sine sange, og han tør pege på de største navne som...

Hvilke idrætsfolk har  fortjent 120.000 kroner?

Hvilke idrætsfolk har fortjent 120.000 kroner?

Stor idrætsfest i Mønshallerne den 14. oktober - og det haster med kandidater... Torsdag den 16. september er sidste frist for at komme i betragtning til en sand pengeregn, når Vordingborg Idrætsråd og Vordingborg Kommune i samarbejde med Øernes Revision, SuperBrugsen...