Efterårsferie på Danmarks Borgcenter – 2021

Der bliver skruet helt op for familiehyggen på Danmarks Borgcenter i efterårsferien med fødselsdagsfejring af guldgåsen, hårrejsende historiefortælling og en særlig tur til Masnedø Fort. Museet holder åbent alle ugens dage i uge 42, kl. 10-16.

Guldgåsen 150 år

21. oktober kl. 10-16 fejrer vi 150-års-dagen for opsættelsen af guldgåsen på toppen af det 36 meter høje Gåsetårn. Der vil være gratis gåsebryst til de første 100 gæster, god musik ved Prins Jørgens Garde og glædesfyldte fødselsdagsaktiviteter for hele familien. Du kan bl.a. komme med på rundvisning i de gamle ruiner og høre Borgens historier, gå på skattejagt i et forsøg på at finde Kong Valdemar Atterdags skjulte skat, og du kan deltage i guldæg-konkurrencen om et årskort til Museum Sydøstdanmark.

Arrangementet er gratis og uden forhåndstilmelding.

Borgcenter og Gåsetårn / Danish Castle Center

Guldgåsen på Gåsetårnet – Fotograf: Kim Ingemann Erichsen – kim@peakpro.dk

 

De døde fortæller

18. oktober, 19. oktober, 20. oktober og 22. oktober, alle dage kl. 11-12, inviterer vi dig inden for på Danmarks Borgcenter til museumsoplevelser ud over det sædvanlige. På disse dage kan du som noget særligt, som en del af din entrébillet til museet, høre hårrejsende historier i og om den aktuelle udstilling med skeletter fundet på borgen i Vordingborg. Det er museumsformidler Christian Nissen, der fører an i de dødes fortællinger.

Arrangementet er inkluderet i entré til museet, der kan købes på https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter.

På tur til Masnedø Fort

Lige så spændende bliver det den 24. oktober kl. 14-15.30, hvor vi gentager successen fra i sommers med en særlig guidet rundtur i Masnedø Fort, der ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formiddabel udsigt over Storstrømmen. Den guidede tur går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Undervejs giver vores guide, den lokalkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle – i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig – men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

Prisen er 85 kr. for en alm. billet, 75 kr. med medlemskort til Museumsforeningen Sydsjælland & Møn samt 75 kr. med årskort til Museum Sydøstdanmark.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Mere end 130 moderne boliger er på vej til havnefronten i Vordingborg. Det oplyser Kiss Development i en pressemeddelelse. Her bliver plads til alle generationer, inklusive 60 ældre på kommunens første privatdrevne friplejehjem. De mange boliger vil for alvor etablere...

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Kulturstedet i Nørre Alslev Langgade byder på improviseret musikdramatisk forestilling. De medvirkende er pianist Lars Fjeldmose, skuespiller og sanger Pernille Sørensen og skuespiller og instruktør Christian Damsgaard. Sidstnævnte er initiativtager til, at der igen...

Bliv tilmeldt Sydmedier.dk’s
gratis nyhedsbrev