Om lidt syder eksperimenterne igen, hjernemassen vil koge over og luften vil fyldes med firkantede sæbebobler. Experimentarium genåbner den 26. januar 2017 på den velkendte adresse på Tuborg Havnevej 7 i Hellerup.
Udstillingsarealet er fordoblet til 11.500 m2 og spreder sig over fire oplevelsesfyldte etager. Det nye Experimentarium byder bl.a. på verdens første interaktive biograf baseret på bevægelsessensorer, hvor alle i salen skal samarbejde, en enorm tagterrasse til fremtidige aktiviteter under åben himmel og i alt 16 udfordrende, interaktive udstillinger, som dykker ind i kroppen, ned i vandet og helt ud i robot-armen.
”Nu starter slutspurten efter flere års hårdt arbejde med at skabe det nye Experimentarium. Vi arbejder på højtryk for at blive klar til åbningen af hele Danmarks nye science center,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.
Donationer fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Villum Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Trygfonden samt en lang række andre velvillige fonde og virksomheder har muliggjort opførelsen og indretningen af det nye Experimentarium.
Arkitektur inspireret af naturvidenskab og teknik
Arkitekterne CEBRA architecture, vindere af arkitektkonkurrencen i 2010, står bag ombygningen af Experimentarium i Tuborgs gamle sodavandstappehaller i Hellerup.
”Det er et privilegium at være arkitekter på et projekt som det nye Experimentarium. Vi har designet et hus, der afspejler og understøtter Experimentariums spændende udstillinger. Et hus som i sit indre og ydre er stærkt inspireret af naturvidenskab og moderne teknik,” siger Kolja Nielsen, adm. direktør og partner, CEBRA architecture.
Inspirationen fra naturvidenskabens og teknologiens verden ses fx i den store, smukt svungne kobbertrappe ved indgangen, inspireret af DNA’s snoede, dobbelthelix-form. I fin tråd med bygningens bryggerihistorie består den 28 tons tunge aluminiumsfacade delvist af genanvendte øl- og sodavandsdåser.