Vordingborg Kommune og Business Vordingborg ønsker at styrke samarbejdet med erhvervslivet, og derfor indgår kommunen og erhvervsfremmeselskabet nu en række strategiske partnerskaber.
Det første strategiske partnerskab med er allerede indgået med ingeniørvirksomheden Artelia. Artelia er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 1.300 medarbejdere fordelt på kontorer over hele landet. I Vordingborg har Artelia 80 af den lokale divisions samlede 120 ansatte og kan tilbyde full-service rådgivning inden for de klassiske ingeniørdiscipliner i kombination med ekspertise på en bred vifte af specialistområder.
Store ambitioner
Ifølge direktør i Business Vordingborg, Helene Urth, er det vigtigt, at kommunen og Business Vordingborg kommer tættere på områdets eksisterende virksomheder.
”Vi har store ambitioner i Vordingborg Kommune, og hvis vi skal indfri dem, kræver det at vi samarbejder på tværs af erhvervsliv og kommune. Derfor indgår vi partnerskaber, hvor vi bedre kan følge virksomhederne og blive klogere på deres behov, og virksomhederne kan få indsigt i, hvordan de kan bidrage positivt til vores område,” siger Helene Urth.
”Vi har en fælles interesse i at styrke, udvikle og brande vores område,” tilføjer Artelias divisionschef i Vordingborg og Næstved, Klaus Jørgensen.
Det strategiske partnerskab udmønter sig i en hensigtserklæring, hvor Vordingborg Kommune, Business Vordingborg og Artelia aftaler at samarbejde om aktiviteter af fælles interesse indenfor energi, bosætning, byggeri og industri, som understøtter Vordingborg Kommunes Erhvervsmasterplan 2030 og ambitionen om, at kommunen senest i 2030 skal være Østdanmarks kraftcenter for grøn energi.
Borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed, ser især frem til samarbejdet om bosætning og tiltrækning af arbejdskraft.
”Vi vil blandt andet gerne tiltrække højtuddannet arbejdskraft til området, og der står vi stærkere, når vi samarbejder med vores etablerede virksomheder, som Artelia. Tiltrækning af arbejdskraft det er en kompleks opgave, som ikke kan løses isoleret. Det kræver at erhvervslivet og Vordingborg Kommune i fællesskab skaber grundlaget for bosætning og en bredere arbejdsstyrke,” forklarer Mikael Smed.
”Samarbejdet med Artelia er en god mulighed for os i Vordingborg Kommune at blive endnu skarpere på nogle af vores indsatser for erhvervslivet. Hvis vi kan kombinere den store tekniske viden hos Artelia med vores medarbejderes faglighed i forhold til at søge puljer og fonde eller afsøge samarbejde med uddannelser, kan det give grobund for endnu mere innovation og udvikling i vores område,” tilføjer kommunaldirektør i Vordingborg Kommune, Kristina Koch Sloth.
Grøn dagsorden
I starten af september blev den seneste undersøgelse om lokal erhvervsvenlighed fra Dansk Industri offentliggjort. Undersøgelsen viste at Vordingborg Kommune rykker 13 pladser tilbage fra en 68. plads til en 81. plads. Det er blandt andet i forlængelse heraf, at kommunen og Business Vordingborg ønsker at komme tættere på de etablerede virksomheder i området.
Derfor er det strategiske partnerskab med Artelia det første i en række af partnerskaber. Det drejer sig om individuelle aftaler med så vel store som små virksomheder, hvor det kan være forskellige tiltag, der samarbejdes om. Fælles for aftalerne er, at de indgås med virksomheder, der beskæftiger sig med den grønne dagsorden eller har potentiale til at gøre det.
– Vi har afkørsel 41 lige ved motorvejen, vi har en stor erhvervshavn og om få år kommer Femern-forbindelsen, som vil give store muligheder i vores område. Hertil kommer den grønne omstilling, som kommunen vil bruge som vækstmotor. Det skal udnyttes. Vi skal have budskabet ud om vores fælles grønne ambitioner så bredt som muligt. Det vil vi nu gøre med Business Vordingborg og Vordingborg Kommune. Så på den måde giver den her aftale god mening for os, siger Klaus Jørgensen.
Business Vordingborg har ansvaret for at udmønte kommunens strategi om at blive Østdanmarks kraftcenter for grøn energi. Her er Vordingborg Kommune godt på vej, lyder det fra Helene Urth:
”Andelen af vedvarende energi i kommunen stiger, hvilket er essentielt for at realisere ambitionen, som kan løfte vores område til nye højder. Det vil skabe større aktivitet og indtægter til vores område, hvilket vil styrke både det lokale erhvervsliv og kommunen i al almindelighed.”
”Vi skal sikre, at de eksisterende virksomheder bliver en del af den positive udvikling, så vi styrker sammenhængskraften i hele kommunen. Det er afgørende, at flere får mulighed for at drage fuld nytte af de nye muligheder, som den grønne vækst bringer. Her er det vigtigt, at vi er tæt på de eksisterende virksomheder, så de kan spille ind med deres kompetencer. Derfor ser jeg frem til at indgå flere strategiske partnerskaber med virksomheder i kommunen,” tilføjer Mikael Smed.