Mød forfatterne Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Karen Syberg, Lotte Thrane, Peter Frederik Jensen og Ole Clifford på Masnedøfortet ved Vordingborg i dagene 1., 2. og 3. august, når der traditionen tro er oplæsninger arrangeret af StORDstrømmen med støtte fra Statens Kunstfond og i samarbejde med Sommerudstillingen Masnedø. Der er rig lejlighed til at kigge på de mange udstillede værker før og efter forfattermøderne.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som kan opleves den 1.8. kl. 13, debuterede i 1998 med digtsamlingen” Vandring inden ophør”. Hun fik sit gennembrud i 2009 med romanen ”Hildegard”, der i 2010 efterfulgtes af ”Hildegard II”. Begge omhandlende middelalderkvinden Hildegard af Bingen. Yderligere har hun udgivet den anmelderroste roman ”Hvad man ikke ved”, der følger en familie i årene omkring 1968. Hun har netop udgivet romanen “Havpaladset”. Det er en bog for børn, der godt kan læses af voksne.
På Fortet læser hun op og fortæller om sit forfatterskab.
Karen Syberg, 2.8. kl. 13, læser op fra sit nyeste manus, Trylle og Gutte. En fortælling om kunsten og livet, hedder det. Det handler om hendes forældres liv med udblik til de historiske begivenheder, der greb ind i deres liv og var med til at forme dem. De er begge født i 1904 og har således oplevet både Første og Anden Verdenskrig. At hendes far desuden var af tysk afstamning satte sit afgørende præg på hans liv.
Bogen har form som en romanbiografi eller ’biografiroman’, indtil det tidspunkt, hvor hun bliver voksen nok til selv at erindre begivenhederne. Derefter overtager hendes alias i romanen rollen som fortæller.
Karen Syberg indleder med at introducere mine forældres baggrund i kort form, hvorefter hun læser udvalgte fiktionsstykker op.
Lotte Thrane, 2.8. kl. 13, er forfatter til en række prisbelønnede bøger om skæve og genstridige og originale personer i den europæiske kulturhistorie – fx den lollandske forfatter Elisabeth Hansen, der løj sig gennem Napoleonskrigene, men også er blevet kaldt ”den første danske romanforfatterinde” – den danske billedkunstner Lorenz Frølich, der blev berømt i Frankrig for sine børnebøger og først sent fik anerkendelse i Danmark, ikke mindst for sine H.C. Andersen-illustrationer – og globetrotteren og feministen Estrid Ott, der skrev ungdomsbøger om stærke og oprørske piger, længe før Pippi Langstrømpe.
Lotte Thrane vil læse op af den bog, hun for tiden skriver på. Den handler om stumfilmstjernen, forfatteren, performeren og billedkunstneren Asta Nielsen.
Ole Clifford, 3.8. kl. 13 vil på dette års sommeroplæsning fortælle om vejen fra romanerne med de dybe følelser til de spændingsmættede historiske dramaer, der veksler mellem fortid og nutid. Ole Clifford debuterede som forfatter i 2000 med den magisk-realistiske roman, ”De Elskende i Toscana”. Siden skiftede han til spændingsgenren, og frem til 2018 har han skrevet 11 anmelderroste romaner, 10 historiske lyddramaer til Museum Lolland-Falster i forbindelse med DR’s store serie om Danmarks historie, og har netop lagte sidste hånd på et 10 episoders drama til en ny historisk roman, der udkommer i efteråret. Han er blevet sammenlignet med Umberto Eco, Dan Brown, Ildefonso Falcone og Michael Crichton, men ifølge litteraturkritiker, Jannik Lunn (Bogmarkedet) fastholder Ole Clifford sin egen unikke platform: “Glem alle sammenligninger med alle andre … vi ønsker den ægte vare, Ole Clifford.” Gyldendals Store Danske Encyklopædi beskriver Ole Cliffords værker: “Forfatterskabet har en international orientering og kombinerer kravene til en spændende historie med overvejelser om livets grundlæggende spørgsmål.”
Peder Frederik Jensen, d. 3.8. kl. 14, er dansk skønlitterær forfatter. Seneste udgivelser er romanen VOLD og Skullfucking. Han skriver om verden og rejser gerne ud i den for at skrive endnu mere.
Der er entré til sommerudstillingen på 60 kr., og oplæsningerne er med i prisen. Kom i god tid og oplev den store kunstudstilling.