Fortællekunst i topklasse

Det nyåbnede Pavillon K får sin egen fortællecafé, og kan dermed supplere sin stærke teaterprofil med et fortælledrys, når den mundtlige historiefortælling får sin egen plads på caféscenen.

Hver måned kan du fremover opleve nogle Danmarks bedste historiefortællere i Pavillon K´s Fortællecafé.

Den faste vært, skuespiller Steffen Sommerstedt fra Teatret Aspendos, invitere dygtige kolleger, som alle sammen kommer med hver deres fortællinger.

Hvert arrangement i fortællecaféen har sit eget tema og nye gæster – så der er aldrig to eftermiddage der ens.

Historierne kan være af alle salgs, det kan være gendigtninger af gamle kendte fortællinger, eller fortællerens helt egne oplevelser (eller fantasi) kogt ind til en unik lille fortælling.

Nogen historier kan få dig til at smile eller le højt, andre fortællinger får tårende til at presse på, eller giver dig gåsehud, eller får dig til at krumme tær, eller minder dig om noget i dit eget liv …

Historier er lige så forskellige som dem der fortæller dem, men de sætter altid tanker i gang og skaber en indre film i dem som lytter med…

Historierne fortælles af professionelle historiefortællere, som alle er blandt de bedste i landet når det kommer til den mundtlige fortællekunst. De er ofte uddannede skuespiller, og det er ikke sært. Historiefortælling er nemlig tæt beslægtet med skuespillet. En fortælling i fortællecaféen er som en monolog der spilles for øjnene af dig, mens du nyder en varm kop kaffe eller et godt glas vin.

Fortælleren står alene på scenen der er ingen, eller meget begrænset, brug af rekvisitter, teknik og kostume. Skuespilleren har kun sin krop og sin stemme at fortælle med – også naturligvis ordet, historien, som er det helt bærende.

”som udgangspunkt inviterer jeg to nye gæster hver gang” forklare Steffen Sommerstedt ”typisk to skuespillere, så vi er tre som alle sammen fortæller to historier hver i aftens løb. På den måde går du hjem med seks små historier”.

Selv om alle arrangementer i fortællecaféen handler om af få fortalt nogen gode historie er der også aftner med plads til musik, fortsætter Steffen Sommerstedt.

”når vi har de aftner der er mærket med Tones & Tales, er den ene skuespiler byttet ud med en musiker. Musikeren kender ikke fortællingerne på forhånd og må improvisere underlægningsmusik til historierne. Det gør også at vi fortællere må lytte og mærke hvad musikken gør ved historien, og så følge den særlige puls der opstår i rummet her og nu”.

Pavillon K´s fortællecafé er åben den første søndag i måneden, fra oktober og året ud. Efter nytår fortsætter fortællecaféen, men her er datoerne endnu ikke fastsat.

Hver gang er der nye historie at lytte til, når de fremragende fortællere gå på scenen.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Mere end 130 moderne boliger er på vej til havnefronten i Vordingborg. Det oplyser Kiss Development i en pressemeddelelse. Her bliver plads til alle generationer, inklusive 60 ældre på kommunens første privatdrevne friplejehjem. De mange boliger vil for alvor etablere...

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Kulturstedet i Nørre Alslev Langgade byder på improviseret musikdramatisk forestilling. De medvirkende er pianist Lars Fjeldmose, skuespiller og sanger Pernille Sørensen og skuespiller og instruktør Christian Damsgaard. Sidstnævnte er initiativtager til, at der igen...

Bliv tilmeldt Sydmedier.dk’s
gratis nyhedsbrev