Julemarked 2021 på Holmegaard Værk

4. november 2021 | Kalender - arrangementer på Sydsjælland, Møn og Nordfalster

Årets juletur går til Holmegaard Værk, når museet i samarbejde med markedsplatformen Upcomers inviterer til gratis design-julemarked på det gamle glasværk i weekenden den 20. – 21. november 2021 fra 10.00 – 16.00.

Gå på opdagelse i op mod 40 stande, når Holmegaard Værk inviterer til gratis julemarked. Foto: Upcomers

Til markedet kan du gå på opdagelse i op mod 40 stande fyldt med nogle af landets ypperste, spirende kunsthåndværkere og designere. Her vil du kunne gøre et kup af ekstraordinær karakter, når museets imponerende sale fyldes med håndværk og design i alskens afskygninger – fra unika kunst til keramik, glas, smykker, tøj og meget, meget mere.

“Julen har alle dage været en vigtig tid i Holmegaard-historien, og derfor føles det helt naturligt at holde julemarked på det gamle glasværk”, fortæller Event Manager, Kristoffer Rosner, og fortsætter:

“Men det bliver ikke et klassisk julemarked fyldt med kravlenisser og julegran. I stedet puster vi nyt liv i julen med et designmarked, der emmer af kreativitet, design og kunsthåndværk – alt det som museet står for i dag.”

“Så står man og mangler en julegave af ekstraordinær designkarakter, men som rent faktisk er til at betale, så synes jeg, at man skal kigge forbi til markedet. Det bliver nemlig spækket med nogle af landets bedste upcoming designere”.

Gør et julekup af ekstraordinær designkarakter på julemarkedet. Foto: Upcomers.

 

I samarbejde med designspecialister

Julemarkedet afholdes som et samarbejde mellem Holmegaard Værk og markedsplatformen Upcomers, som er et netværk bestående af upcoming kunsthåndværkere og designere, der er specialister i at afholde designmarkeder for store menneskemængder.

Det er derfor heller ikke Gud og hver mand, der kan få en stand til markedet. For at komme i betragtning skal man nemlig igennem en omfattende ansøgningsproces, hvor kun de dygtigste kunsthåndværkere og designere bliver udvalgt.

“Det har været vigtigt for os, at kunsthåndværket var i orden på markedet, så vi kunne sikre en oplevelse af høj kvalitet. Derfor var det helt oplagt for os at hive fat i Upcomers, der jo netop er specialister inden for dette felt”, fortæller Event Manager, Kristoffer Rosner.

Det er første gang, at Upcomers afholder marked på Sjælland. De har nemlig base i Jylland normalt, hvor de har afholdt et utal af designmarkeder for tusindevis af mennesker siden 2014.

Junette Bay, der er bagkvinden bag Upcomers fortæller: “Det bliver rigtig spændende endelig at få lov til at holde marked på Sjælland. Mange af vores designere drager normalt over storebælt til vores markeder i Jylland, så det var et helt naturligt skridt, at vi nu prøvede at tage den anden vej”.

Hun fortæller desuden, at selvom der er rift om standpladserne i øjeblikket, er det altså stadig muligt at få fat en stand, hvis man har en dygtig kunsthåndværker gemt i maven. Alt man skal gøre er at gå ind på hjemmesiden www.upcomers.dk og uploade sit materiale bestående af billeder og tekst. Herefter vil der blive taget stilling til, om man har det, der skal til for at blive en del af markedet.

Lav din egen julepynt og julegaver i gaveværkstedet. Foto: Museum Sydøstdanmark.

 

Lav dine egne julegaver i gaveværkstedet

Er du mere til de hjemmelavede julegaver, er der naturligvis også mulighed for det. Holmegaard Værk åbner nemlig op for julegaveværksted for kreative sjæle i museets fantastiske keramik- og glasatelierer.

Her kan du udsmykke dine helt egne juletræer i glas, pynte årets julekugle med smukke motiver, dekorere glasset til mormors julemarmelade og pebernødder eller pynte farfars personlige glas til julesnapsen og -øllen. Du kan også fremstille dine egne juleornamenter og ophæng i ler og gips med personlige dekorationer, når du under kyndig vejledning fra museets dygtige værkstedsformidlere får hænderne helt ned i materialet.

Eller hvad med at dekorere et krus til glöggen eller kaffen eller en lille skål til klejnerne? Muligheder er nærmest uendelige, og det er kun din egen kreativitet, der sætter grænserne for, hvad du kommer hjem med.

For alle aktiviteter i juleværkstedet gælder det, at du får dine kreationer med hjem med det samme. Så det er bare med at få dem pakket ind i festligt julepapir, og så er gaverne ellers klar til juletræet (eller dig selv).

Adgang til julegaveværkstedet forudsætter køb af museumsentré, da værkstedet ligger inde i Holmegaard Værks udstillingsbygning. Børn under 18 år er gratis.

Oplev den ikoniske provenceskål blive blæst i Glasværkstedet. Foto: Emilia Therese.

 

Massevis af historiske juleoplevelser

Julen har alle dage fyldt på det gamle glasværk. Her er der gennem årene blevet produceret alt fra julepynt til snapseflasker, marmelade- og sildeglas, skøre julekalendre og meget, meget mere.

Sammen med museets dygtige museumsinspektører og glasspecialister indstiller museet derfor sigtekornet på 200-års jule-glashistorie. Her kan du blandt andet komme på en spændende julevandring i den forunderlige og idylliske glasby, der omkranser Holmegaard Værk og blive klogere på, hvordan glasarbejderne fejrede jul. Hør blandt andet om, hvordan Holmegaard Mose blev brugt som skøjtebane for glasbyens børn og se nogle af de gamle arbejderboliger.

Du kan også komme til oplæg om julens glas i museets atmosfæriske Hebsgaard-hal. Her vil der hver time blive holdt et kort oplæg om glas i et juleperspektiv. Fra produktionen af julegaver og julepynt til julemad og -drikke på glas over glaseventyr for børn og voksne og meget mere.

Eller hvad med at tage en tur i Glasværkstedet, når der blæses nyt liv i nogle af Holmegaards største designklassikere. Nyd det spektakulære syn af museets dygtige glaspustere, når der blæses ikoniske designs hele dagen. Fra provenceskålen til klukflasken over julekugler og champagneskåle. Alt sammen under kyndig fortælling af glasdesigner og værkstedsformidler, Christine Bové, der, mens der blæses, vil fortælle om tenikkerne og historierne bag glasarbejdet og tilblivelsen af de forskellige designs.

Adgang til Hebsgaard-hallen og Glasværkstedet forudsætter køb af museumsentré, da disse ligger inde i Holmegaard Værks udstillingsbygning. Børn under 18 år er gratis.

Billetter til julevandring sælges i forsalg på www.museerne.dk/events eller kan købes i receptionen på dagen for julemarked.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Fyraften og Fællessang med Rie Koch i Nordfalsters Koncerthus

Fyraften & Fællessang – nu må vi godt! Nordfalster Koncerthus inviterer til Fyraften og Fællessang den 22. april med Rie Koch som dagens vært. Tema er forårets danske sange med afstikkere til den svenske sangskat. De seneste to år, har der ikke været sunget...

Bliv klogere på udgravningerne i Vordingborg

Onsdag 20. april kan du blive klogere på Vordingborgs fortid, når Danmarks Borgcenter inviterer til arkæologisk foredrag om udgravninger i Vordingborg med faglig leder, Nanna Holm. Hvordan ser det ud, når man graver sig ned til middelalderen? Og hvad støder man på,...

Siv&co i Præstø præsenterer jazz-soirée

Torsdag d. 7. april 2022 fra kl. 19-21 kan du opleve Taxi Horns hos Siv&co på havnen i Præstø.  

STARS præsenterer FABRÄK

Fabräk er uden tvivl et af den slags bands, der skal opleves live Fabräk har på meget kort tid etableret sig på den danske musikscene, som en slags ny bevægelse for, hvordan hiphop kan lyde anno 2022. Deres melodiske, energifyldte og selvironiske univers er et frisk...

Oplev spændende nyt band – Patina – i topform på STARS

Bandet har hærget dansk radio de sidste to år med numre som ’Flammer Rammer’, som blev årets mest spillede på P3 i 2020, og den mere rockede og alvorstunge ’Sådan Må Det Være (Uhhhh)’. I februar 2021 udkom så den første fuldlængde udgivelse ’Drømmefanger’ og pladen er...

Kom I festhumør sammen med Chief 1

Kom I festhumør sammen med Chief 1 og hans band når de fyrer den af på scenen på STARS Alle kender Lars ”Chief 1” Pedersen som frontfigur og medlem af den banebrydende rapgruppe Rockers By Choice. Siden sin første soloudgivelse i 2017, har Chief 1 udgivet flere...

Anmelderrost jazz duo gæster STARS

Morten McCoy og Jonathan Bremer startede med at lave dub, da de første gang slog pjalterne sammen i 2012, mens de stadig gik i skole. Et lille årti senere har duoen markeret sig som kongelig hofleverandør af en helt særlig atmosfærisk jazz – stoisk, minimalistisk og...

9. april i Nordfalsters Koncerthus med musik, poesi og litteratur fra mellemkrigstiden

Datoen for Danmarks besættelse er velvalgt for værkerne, der er skrevet mellem 1. og 2. verdenskrig, og som vækker associationer til den aktuelle situation, hvor der på ny er krig i Europa, der truer med at udvikle sig til en 3. verdenskrig. Optrædende er...

Retrokrobal på Udby Kro

Lørdag d. 30. april 2022 kl. 18.00 er der retrokrobal på Udby Kro hvor Bobby Molino & the NutRockers spiller. Bobby Molino & Nutrockers blev dannet i 1969 og de serverer stadig musikken så rå og ægte, at man tror man er havnet i de "go'e gamle dage". Bandet...

Danmarks Borgcenter åbner med gratis øl og sæsonkort til de første 100 besøgende

Fredag 1. april åbner Danmarks Borgcenter med et forrygende program for sæsonen, der blandt andet byder på hele to nye udstillinger i samarbejde med designer Jim Lyngvild. Og allerede dagen efter, lørdag den 02. april, fejrer museet åbningen med gratis øl og sæsonkort...

Støttearrangement for Ukraine i Pavillon K

Krig og ødelæggelse af menneskeliv har altid eksisteret. Igen og igen, uden varsel, tvinger dette os til at lære, hvad medfølelse er. Karolina Pietrykowska, scenekunstner og medlem i Pavillon K, Rebecca Maja Jensen, borger i Vordingborg, Gitte Nielsen, daglig leder i...

STARS præsenterer Lucy Love

Der har været stille i længere tid, men nu har danmarks anmelderroste ‘Do-It Yourself-Duo’ løst kabalen og er tilbage med slagkraftig gun-clap lyrik og gennemført grime i verdensklasse. Lucy Siame har sammen med sin tro partner-in-crime, produceren Yo Akim, fundet...

STARS præsenterer GOSS

Goss, der står bag radiohittet 'Oceans', tegner sig som en af de mest interessante nye artister herhjemme, og der er ingen tvivl om, at både fans og musikelskere i den grad har noget at se frem til, når Goss indtager scenen på STARS i forbindelse med sin ’I FEEL LIKE...

STARS præsenterer Rikke Thomsen

På klingende sønderjysk tages lytteren i hånden og dørene åbnes til det sted, Rikke er opvokset: velkommen til Blans i Sønderjylland og til en både humoristisk -og dybt alvorlig fortælling om en opvækst med store drømme, svigt, venskab, udlængsel, afsavn og musik....

3 lokale iværksættere har stukket hovederne sammen og arrangeret et hyggeligt event

Bliv forkælet og inspireret. by Ritz byder sammen med Radius destilleri og Bettes handmade skincare på alletiders eftermiddag i hyggelige omgivelser. De byder på en forfriskende drink og lidt mundgodt og alt imens kan du få masser af inspiration til både...

Strengen er af guld – fortællinger og harpespil med Niss Stricker

Marianne Christensen jubler igen! - Endelig kan vi samles i mine stuer til en aften, hvor jeg får besøg af ingen ringere end Niss Stricker. Tirsdag den 5. april kl. 19 byder jeg velkommen. Niss Stricker er harpespiller, oversætter og en gudsbenådet historiefortæller....

Musik på programmet på Udby Kro

Torsdag d. 31. marts 2022 er der torsdagsjazz med stegt flæsk og persillesovs ad libitum. Lørdag d. 30. april 2022 er der Retro-krobal. Begge arrangementer begynder klokken 18 og er et samarbejde mellem Udby Kro og "De Musikalske Venner sydsj". Bordbestilling på mail:...

STARS præsenterer Sømændene

Sømændende er nu klar til den landsdækkende jubilæumstourné, ”Knap 20 (år) op”, som er en hyldest til den rejse, orkestret har været på sammen med sine trofaste fans. Fra frække sange på ølkassen til den spæde start på rigtige scener og nu faste traditioner på flere...

STARS præsenterer Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith har gennem en årrække høstet store roser for såvel udgivelser som koncerter. Senest udkom det tredje album Brothers i oktober 2020, hvorfra singlerne Monster, Honey og Dreams har ligget i heftig rotation på radiostationerne. Om den forestående...

STARS præsenterer ALAN HAYNES (USA)

Texas blues guitarist extraordinaire, ALAN HAYNES. “Det vil være at underdrive, på kanten til fornærmelse, at kalde manden virtuos”, og “Alan Haynes plays guitar as easy as he breathes”, er blot et par af de højtsvævende gloser, som koncertanmeldere har måtte ty til,...

Lort og lagkage på Danmarks Borgcenter

Tag med en tur på tønden, når Danmarks Borgcenter onsdag 16. marts sammen med de to museumsinspektører, Annemette Kjærsgård og Anna S. Beck, giver en arkæologisk introduktion til de ældste lokummer, vi kender fra vikingetid og middelalder. Der er de ting, vi taler om,...

STARS præsenterer Benjamin Koppel Jazzgalla – hyldest til Aretha Franklin

Benjamin Koppel Jazz Galla og en række af Danmarks bedste sangere hylder Aretha Franklin ved endnu en forrygende og festlig koncert på Stars. Legenden der desværre forlod os i 2018, har med udødelige klassikere som ”(You make me feel like) A Natural Woman”, ”Think”,...

STARS præsenterer Wild Forest + Blåøjet

Dobbeltkoncert med to unge bands på vej frem! Wild Forest, der har rødder i Præstø, er endelig kravlet ud af hulen med så meget ophobet energi og så mange nye sange, at det næsten er helt uvirkeligt igen at skulle dele musikken med publikum. Wild Forest lægger fra...

Musik fra Christian Firtals tid i Nordfalsters Koncerthus

Lørdag den 19. marts kan man få et indtryk af, hvilken musik der blev spillet ved hoffet på Christian d. 4.’s tid, hvor det internationale musikliv blomstrede i Danmark – især ved hoffet, som indbefattede Nykøbing Slot. Trioen Ensemble Blackguard spiller musikken på...

STARS præsenterer Down The Road Apiece

To lokale bands inviterer til en skøn aften med blues og tilbagelænet rock på Smallstars. Down the Road Apiece er en lokal semi-akustisk trio, som spiller en blanding af ældre og nyere bluesnumre mikset med tilbagelænet rock´n´roll. Inspirationen er hentet fra numre...

STARS præsenterer “Kom bag den fede lyd” – fri entré

I disse tider hvor vinylen (heldigvis) har fået sin renæssance, og hvor man sidder tilbagelænet og nyder den gode autentiske lyd, kunne det være interessant at finde ud af, hvordan en pickup og pladespiller reelt fungerer – hver for sig og sammen. Derfor laver STARS...

Siv&co i Præstø åbner sæsonen med øko jam session

På havnen i Præstø ligger Siv&co og de åbner sæsonen med øko jam session med Taxi Horns. Torsdag d. 3. marts 2022 kl. 19-21.

STARS præsenterer STATISK

En dynamisk duo fra Odense bestående af Mathias Ranch Skov og August Kulmann Halle. En duo, der med deres første EP markerer starten på en rejse, hvor lyrik og produktion står i stærk synergi, og hvor ungdommens rus flyder ud af hver en strofe, og hver en node....

STARS præsenterer Laura Illeborg Band feat. Knud Møller

Laura Illeborg er tilbage med samme stærke hold og sine stærke personlige sange om eksistens, uforløsthed og kærlighed Bandet er igen med hendes gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny...

STARS præsenterer SmallSTARS Songwriters feat. Anne Iben

SmallSTARS Songwriters er en aften, der tager tekster og sangskrivning alvorligt, og som tilbyder en scene, hvor du kan dele dine egne sange med publikum og andre sangskrivere, når vi den sidste torsdag i hver måned holder OPEN MIC. I spidsen for SmallSTARS...