Julemarked 2021 på Holmegaard Værk

4. november 2021 | Kalender - arrangementer på Sydsjælland, Møn og Nordfalster

Årets juletur går til Holmegaard Værk, når museet i samarbejde med markedsplatformen Upcomers inviterer til gratis design-julemarked på det gamle glasværk i weekenden den 20. – 21. november 2021 fra 10.00 – 16.00.

Gå på opdagelse i op mod 40 stande, når Holmegaard Værk inviterer til gratis julemarked. Foto: Upcomers

Til markedet kan du gå på opdagelse i op mod 40 stande fyldt med nogle af landets ypperste, spirende kunsthåndværkere og designere. Her vil du kunne gøre et kup af ekstraordinær karakter, når museets imponerende sale fyldes med håndværk og design i alskens afskygninger – fra unika kunst til keramik, glas, smykker, tøj og meget, meget mere.

“Julen har alle dage været en vigtig tid i Holmegaard-historien, og derfor føles det helt naturligt at holde julemarked på det gamle glasværk”, fortæller Event Manager, Kristoffer Rosner, og fortsætter:

“Men det bliver ikke et klassisk julemarked fyldt med kravlenisser og julegran. I stedet puster vi nyt liv i julen med et designmarked, der emmer af kreativitet, design og kunsthåndværk – alt det som museet står for i dag.”

“Så står man og mangler en julegave af ekstraordinær designkarakter, men som rent faktisk er til at betale, så synes jeg, at man skal kigge forbi til markedet. Det bliver nemlig spækket med nogle af landets bedste upcoming designere”.

Gør et julekup af ekstraordinær designkarakter på julemarkedet. Foto: Upcomers.

 

I samarbejde med designspecialister

Julemarkedet afholdes som et samarbejde mellem Holmegaard Værk og markedsplatformen Upcomers, som er et netværk bestående af upcoming kunsthåndværkere og designere, der er specialister i at afholde designmarkeder for store menneskemængder.

Det er derfor heller ikke Gud og hver mand, der kan få en stand til markedet. For at komme i betragtning skal man nemlig igennem en omfattende ansøgningsproces, hvor kun de dygtigste kunsthåndværkere og designere bliver udvalgt.

“Det har været vigtigt for os, at kunsthåndværket var i orden på markedet, så vi kunne sikre en oplevelse af høj kvalitet. Derfor var det helt oplagt for os at hive fat i Upcomers, der jo netop er specialister inden for dette felt”, fortæller Event Manager, Kristoffer Rosner.

Det er første gang, at Upcomers afholder marked på Sjælland. De har nemlig base i Jylland normalt, hvor de har afholdt et utal af designmarkeder for tusindevis af mennesker siden 2014.

Junette Bay, der er bagkvinden bag Upcomers fortæller: “Det bliver rigtig spændende endelig at få lov til at holde marked på Sjælland. Mange af vores designere drager normalt over storebælt til vores markeder i Jylland, så det var et helt naturligt skridt, at vi nu prøvede at tage den anden vej”.

Hun fortæller desuden, at selvom der er rift om standpladserne i øjeblikket, er det altså stadig muligt at få fat en stand, hvis man har en dygtig kunsthåndværker gemt i maven. Alt man skal gøre er at gå ind på hjemmesiden www.upcomers.dk og uploade sit materiale bestående af billeder og tekst. Herefter vil der blive taget stilling til, om man har det, der skal til for at blive en del af markedet.

Lav din egen julepynt og julegaver i gaveværkstedet. Foto: Museum Sydøstdanmark.

 

Lav dine egne julegaver i gaveværkstedet

Er du mere til de hjemmelavede julegaver, er der naturligvis også mulighed for det. Holmegaard Værk åbner nemlig op for julegaveværksted for kreative sjæle i museets fantastiske keramik- og glasatelierer.

Her kan du udsmykke dine helt egne juletræer i glas, pynte årets julekugle med smukke motiver, dekorere glasset til mormors julemarmelade og pebernødder eller pynte farfars personlige glas til julesnapsen og -øllen. Du kan også fremstille dine egne juleornamenter og ophæng i ler og gips med personlige dekorationer, når du under kyndig vejledning fra museets dygtige værkstedsformidlere får hænderne helt ned i materialet.

Eller hvad med at dekorere et krus til glöggen eller kaffen eller en lille skål til klejnerne? Muligheder er nærmest uendelige, og det er kun din egen kreativitet, der sætter grænserne for, hvad du kommer hjem med.

For alle aktiviteter i juleværkstedet gælder det, at du får dine kreationer med hjem med det samme. Så det er bare med at få dem pakket ind i festligt julepapir, og så er gaverne ellers klar til juletræet (eller dig selv).

Adgang til julegaveværkstedet forudsætter køb af museumsentré, da værkstedet ligger inde i Holmegaard Værks udstillingsbygning. Børn under 18 år er gratis.

Oplev den ikoniske provenceskål blive blæst i Glasværkstedet. Foto: Emilia Therese.

 

Massevis af historiske juleoplevelser

Julen har alle dage fyldt på det gamle glasværk. Her er der gennem årene blevet produceret alt fra julepynt til snapseflasker, marmelade- og sildeglas, skøre julekalendre og meget, meget mere.

Sammen med museets dygtige museumsinspektører og glasspecialister indstiller museet derfor sigtekornet på 200-års jule-glashistorie. Her kan du blandt andet komme på en spændende julevandring i den forunderlige og idylliske glasby, der omkranser Holmegaard Værk og blive klogere på, hvordan glasarbejderne fejrede jul. Hør blandt andet om, hvordan Holmegaard Mose blev brugt som skøjtebane for glasbyens børn og se nogle af de gamle arbejderboliger.

Du kan også komme til oplæg om julens glas i museets atmosfæriske Hebsgaard-hal. Her vil der hver time blive holdt et kort oplæg om glas i et juleperspektiv. Fra produktionen af julegaver og julepynt til julemad og -drikke på glas over glaseventyr for børn og voksne og meget mere.

Eller hvad med at tage en tur i Glasværkstedet, når der blæses nyt liv i nogle af Holmegaards største designklassikere. Nyd det spektakulære syn af museets dygtige glaspustere, når der blæses ikoniske designs hele dagen. Fra provenceskålen til klukflasken over julekugler og champagneskåle. Alt sammen under kyndig fortælling af glasdesigner og værkstedsformidler, Christine Bové, der, mens der blæses, vil fortælle om tenikkerne og historierne bag glasarbejdet og tilblivelsen af de forskellige designs.

Adgang til Hebsgaard-hallen og Glasværkstedet forudsætter køb af museumsentré, da disse ligger inde i Holmegaard Værks udstillingsbygning. Børn under 18 år er gratis.

Billetter til julevandring sælges i forsalg på www.museerne.dk/events eller kan købes i receptionen på dagen for julemarked.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Julehistorier på Café Klint

Er du ensom, sidder ofte alene, mangler en familie eller af andre grunde ikke oplever så meget? Torsdag d. 9. december 2021 kl. 14:00 til 15:30 har du mulighed for gratis at høre nogle julehistorier på Café Klint på Slotstorvet i Vordingborg. Kulturministeriet har...

Jazzclub Saint Louis præsenterer Norbert Susemihl, Joyful Gumbo

Norbert Susemihl fredag d. 3. december 2021 på Restaurant Det Gyldne Steakhouse, Vordingborg træder op med sit Joyful Gumbo – som i dagens anledning består af: Norbert Susemihl - Trompet, flygelhorn og vokal Chris Tanner - Klarinet, Saxofon og vokal Hans Ingelstam -...

Nordfalsters Koncerthus byder på usædvanlig duo – klarinet og cello

Duoen består af Julie Aaquist på klarinet og Torbjørn Eika på cello. De unge musikere har gjort det hele vejen fra Guldborgsund til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og tilbage igen - nu som professionelle musikere. Undervejs har de gjort afstikkere til både...

STARS præsenterer Soulmission

Julekoncert med SOULMISSION - Linda Andrews, Jasmin Gabay, Marcel Gbekle & Jakob Sveistrup. Med et himmelsk touch, en duft af gran og fire stemmer af højeste klasse, bliver nogle af julens største danske og amerikanske hits fortolket, så gospel pop og soul smelter...

STARS præsenterer Musikbaren

MUSIKBAR med FRI ENTRÉ! Savner du også at kunne gå på bar med gutterne og veninderne og samtidig høre noget god musik – frem for de 10 pophits, du hører uafbrudt i radioen lige nu? Fortvivl ikke… nu har du muligheden. Konceptet er simpelt. SmallSTARS har en bar, og...

STARS præsenterer Dodo & The Dodos

Efteråret er kommet og nu er det tid til at rykke indenfor med Dodo & The Dodo’s - til den fest, du for alt i verden ikke vil gå glip af! ”Vi elsker den dynamik og magi, som kan opstå mellem os og publikum, i det rum som kun spillesteder kan skabe. Der hvor vi kan...

STARS præsenterer Rockbussen – koncert for børn!

Rockbussen er et HØJ-OKTAN ROCKSHOW for børn og unge! Thunderstruck, Satisfaction, Bad Craziness mv. som du aldrig har hørt dem før til og for børn. Rockbussen garanterer musikalsk kvalitetsunderholdning, glade børn og voksne og tager publikum med på en rejse til...

STARS præsenterer Joyce – Support: Pauline

Joyce har bevist, at de er kommet for at blive! 2020 blev bandets gennembrudsår, hvor de bl.a. udgav deres anmelderroste debutalbum ’Formskifter’, har været i heftig rotation på dansk radio, spillet et hav af udsolgte koncerter og er nomineret til 6 priser ved dette...

Arkivernes Dag 2021 i Vordingborg Kommune

Lørdag d. 13. november 2021 markeres Arkivernes Dag i Vordingborg Kommune, og lokalarkiverne holder åbent hus under det overordnede tema ”Børn”. På Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv er der fokus på arkivets store samling af konfirmations- og skolebilleder, hvor...

Søndag den 7. november 2021 er der stor plademesse på STARS

De mange stande vil være fyldt til randen med et stort udbud af vinyler og cd’er i alle formater fra 50’erne og frem til i dag. Det vil også være muligt at spotte sjældne samlerobjekter til salg på messen, hvor der er standholdere fra både Danmark og Sverige....

STARS præsenterer Kellermensch

Det vestjyske livefænomen synes for alvor opsteget fra kælderdybet med bandets hidtil største tour i Danmark. Et skæbnesvangert år der har bestyrtet det meste af den danske musikbranche og dens aktører har til trods markeret, hvad der ligner en reel tilbagevenden til...

Electric Guitars giver surprise-koncert på STARS

De første dage i november måned går de danske guitarhelte Mika Vandborg og Søren Andersen i øvelejr på spillestedet STARS. Sammen med deres fantastiske orkester ”Electric Guitars” skal de forberede sig til en tourné, der bringer dem kongeriget rundt de næste par...

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Kulturstedet i Nørre Alslev Langgade byder på improviseret musikdramatisk forestilling. De medvirkende er pianist Lars Fjeldmose, skuespiller og sanger Pernille Sørensen og skuespiller og instruktør Christian Damsgaard. Sidstnævnte er initiativtager til, at der igen...

12 forestillinger på 24 timer – ny international danse- og teaterfestival på Teater Møn

Møn og omegn har et overflødighedshorn af scenekunst i vente når Granhøj Dans og Teater Møn inviterer til en ny international danse- og teaterfestival på Teater Møn ved navn 12 PERFORMANCES IN 24 HOURS. Det sker den 16. og 17. oktober og på under et døgn opleve et...

Lokale boksere på programmet når det danske bokse landshold tørner sammen med Norge i Vordingborg

BK Tårnet 74 lægger ring til landsholdet når det for første gang gæster Vordingborg d. 23. oktober 2021. Som opvarmning til landskampen er der 2 talentfulde Vordingborg boksere på for-programmet. De unge mænd er matchet hårdt og spændende. Den kun 15 årige Jazper...

Spændende og anderledes idrætsdage i efterårsferien

Kom til spændende og anderledes idrætsdage i efterårsferien 2021 - gratis åbent hus for børn og unge med Sportsfægtning, Historisk fægte & kampsport, Olympisk multisport. Det foregår i DGI Huset i Vordingborg mandag d. 18. oktober og tirsdag d. 19. oktober - begge...

Efterårsferie på Danmarks Borgcenter – 2021

Der bliver skruet helt op for familiehyggen på Danmarks Borgcenter i efterårsferien med fødselsdagsfejring af guldgåsen, hårrejsende historiefortælling og en særlig tur til Masnedø Fort. Museet holder åbent alle ugens dage i uge 42, kl. 10-16. Guldgåsen 150 år 21....

Almindelige menneskers ualmindelige livsfortællinger – Mød forfatter Anne Holm Christensen

Hvordan undersøger og beskriver vi autentiske personers liv? Hvordan kan vi koble et menneskes livsfortælling med den historiske tid, som fortællingen foregår i? Hvordan kan du arbejde med at bevare ældre familiemedlemmers og venners historie? Med baggrund i fire af...

STARS præsenterer Quizzeriet

Quizzeriet er STARS's nye quiz for alle, der elsker at spille Trivial Pursuit, Bezzerwizzer eller lignende og dyste med masser af spørgsmål i almen paratviden. Steen Djuurhus er Professoren, der stiller spørgsmål om historie, biologi, teknik og videnskab, religion,...

STARS præsenterer Carl Emil Petersen

Carl Emil Petersen brød igennem i 2011, da Ulige Numre lagde en måbende musikbranche ned og genstartede den dansksprogede rockbølge med nyklassikeren ‘København’. Sangen beskrev ungdommen i og kærligheden til hovedstaden, i et personligt og poetisk tekstunivers....

STARS præsenterer Scandinavian Pink Floyd Project

Scandinavian Pink Floyd Project stiller i stærkeste opstilling med et skræddersyet scenedesign af LED-skærme, lasers og digitalt lys. Bandet genopliver Echoes i en 50 års jubilæumsversion sammen med håndplukkede skatte fra resten af repertoriet. Der dykkes ned i Pink...

Fortællekunst i topklasse

Det nyåbnede Pavillon K får sin egen fortællecafé, og kan dermed supplere sin stærke teaterprofil med et fortælledrys, når den mundtlige historiefortælling får sin egen plads på caféscenen. Hver måned kan du fremover opleve nogle Danmarks bedste historiefortællere i...

STARS præsenterer Calby

Med en raspet, soulet stemme og en retro-lyd fra ægte instrumenter har Calby på rekordtid spillet sig ind på hitlister og i hjertekulerne herhjemme. Oplev ham live på STARS den 8. oktober! Sanger og sangskriver Calby har skabt et retro-univers af kraftfuld, støvet og...

Er demokratiet i krise?

Hvordan står det til med magten og demokratiet i dag i Danmark og Vordingborg? Det kan du blive klogere på, når Danmarks Borgcenter inviterer til foredrag med den altid skarpe Clement Kjersgaard mandag den 04. oktober. Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag og Valdemar Den...

En ny konge indtager Vordingborg

Torsdag den 30. september indtager en ny og moderne konge Vordingborg, når Danmarks Borgcenter inviterer til musikalsk foredrag om 'The King of Rock 'n' Roll' sammen med foredragsholder Stig Ulrichsen. Valdemar Sejr, Valdemar Atterdag og Valdemar Den Store. Alle har...

STARS præsenterer The Consolation + support: Starlingville

Er du til solid, håndspillet roots og country, med uafrystelige og iørefaldende sange, så er The Consolation et band, du ikke må snyde dig selv for. The Consolations musik er blevet kaldt alt lige fra "americana" til "country rock" til "alternativ country" og...

STARS præsenterer Bersærk + support: Vansind

I kølvandet på de hedenske heavy rockere BERSÆRKs tredje album ‘SOL’ er bandet nu på Danmarkstour i 2021. ’SOL’ har allerede høstet store anmelderroser og "Danmarks bedste live band" er der gentagne gange blevet udtalt om Bersærk. Bandets intensitet er bestemt ikke...

STARS præsenterer Rasmus Nøhr

Nu kan du igen opleve Rasmus Nøhr med sit fantastiske band på STARS. Kom og få en fantastisk oplevelse med gode sange, hits og historier. Inden koncerten er der hyggelig fællesspisning på SmallSTARS, så man kan varme op til koncerten med dejlig mad og hyggeligt...

Kunstvandringer på Orenæs med koncert i landskabsmaleren Hans Friis hus

Orenæs Saloner arrangerer i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum tre ”motivvandringer” med efterfølgende koncert i stuerne, hvor landskabsmaleren Hans Friis tilbragte de sidste 15 år af sit liv indtil sin død i 1892. Fuglsang åbner i oktober udstillingen UDENDØRS med...

STARS præsenterer Popkorn Nordic 2021 – Musikkonkurrence for upcoming bands

Popkorn Nordic er et nordisk program for udvikling af upcoming artister og band. Det transnationale samarbejde har kørt siden 2019 med over 150 livekoncerter i Skåne og på Sjælland og med talentudvikling af over 100 artister fra hele området. De har skabt netværk over...

Bliv tilmeldt Sydmedier.dk’s
gratis nyhedsbrev