Vordingborg Kommune har fået den første restaurant med en Michelin-stjerne. Da Guide Michelin i dag, den 24. februar uddelte de eftertragtede stjerner til danske restauranter, var Restaurant Frederiksminde i Præstø blandt de kun 19 danske restauranter, som fik tildelt én stjerne.
Og det er noget, der vækker glæde hos borgmester Knud Larsen. ”Fra Vordingborg Kommune skal der lyde et meget stort tillykke til direktør Silje Brenna og køkkenchef Jonas Mikkelsen. Deres præstationer og det de kan tilbyde er unikt. Vi har længe vidst, at Hotel Frederiksminde har en af Danmarks ypperste restauranter, og har som kommune flere gange benyttet Frederiksminde ved officielle lejligheder,” siger han.
Frederiksminde blev sidste år, som den eneste restaurant på Sjælland uden for København, placeret i White Guide Nordic, som er den nordiske pendant til Michelin guiden. I år blev det så til en stjerne i den rigtige Michelin guide, og dermed kommer Frederiksminde i selskab med kun 22 andre danske restauranter, som har fundet nåde for Michelindommernes smagsløg. Heraf har to restauranter fået to stjerner og en enkelt tre stjerner.
Knud Larsen er ikke i tvivl om, at det også vil have en betydning for Vordingborg Kommune, at Hotel Frederiksminde nu er kommet med i Michelin guiden med en stjerne.
”At have en restaurant med en Michelin-stjerne er noget, som vi er stolte af som kommune. Det vil udover det, som det vil betyde for Frederiksminde også komme til at betyde noget for Vordingborg Kommune. Med den fortjente hæder til Hotel Frederiksminde er Vordingborg Kommune nu for alvor blevet sat på gastronomiens Danmarkskort, og jeg er sikker på, at det vil betyde, at endnu flere vil gæste Præstø og dermed få øjnene op for vores dejlige område,” siger Knud Larsen.
Formand for Kultur-, Idræts- og fritidsudvalget Eva Sommer-Madsen og formand for Erhvervsudvalget Asger Diness Andersen overrakte onsdag den 24. februar på Vordingborg Kommunes vegne en stor buket blomster og en lykønskning til holdet bag Hotel Frederiksminde.
Når Michelin guiden uddeler stjerner er det udelukkende maden der bedømmes. Det sker ved at bedømme råvarernes kvalitet, smag og tilberedning, det personlige udtryk, at man får noget for pengene samt at oplevelsen er lige god uanset hvornår man besøger restauranten.
Kilde: Vordingborg Kommune