Tæt opløb om Årets Idrætspriser

29. september 2021

Torsdag den 14. oktober 2021 fordeles 120.000 kr. til lokale idrætsudøvere og ildsjæle – og der er spænding til det sidste…

Feltet er tæt, når Årets Idrætspriser for 2019 og 2020 skal uddeles i Vordingborg Kommune. Festlighederne er i år henlagt til Mønshallerne i Stege torsdag den 14. oktober 2021. Der skal fordeles fire hovedpriser samt en række priser for lokale præstationer i DM, NM, EM og VM.

– Det er imponerende at se den drivkraft, der findes i det lokale idrætsliv, siger Henrik Pape, formand for Vordingborg Idrætsråd og medlem af juryen. Der bliver virkelig ydet en kæmpe frivillig indsats rundt omkring.

Juryen består derudover af repræsentanter fra Vordingborg kommune samt Øernes Revision, SuperBrugsen Lendemark og Møns Bank, der sponserer priserne, så der er noget at dele ud.

– Og ved årets fest er der endda dobbelt-op på præmier, da vi på grund af corona ikke kunne holde fest sidste år, tilføjer Henrik Pape.

Stærke nomineringer

Festen starter allerede kl. 17.30 med spisning, og fra kl. 19 går det løs med overrækkelserne:

Årets idrætstalent/idrætsudøver er en person eller et hold, der har ydet en ekstraordinær præstation eller indsats ud over det sædvanlige i det forgangne år. Modtageren profilerer sin aktivitet og har et potentiale, der kan videreudvikles. Vinderen kan se frem til hele 25.000 kr. og der er 15.000 kr. til Runner-Up.

– Her har vi nomineret fem personer, som udfolder deres idræt på hver sin måde, fortæller Henrik Pape. Det er gokartkøreren Mikkel Højgaard Petersen, skytten Clara Nielsen, rulleskøjteløberen Nicoline Graun, taekwondokæmperen Jørn Christian Andersen og billardspilleren Anders Henriksen.

Årets idrætsleder/ildsjæl er en leder, som gennem en årrække har ydet en særlig frivillig og uegennyttig indsats i en af Vordingborg Kommunes idrætsforeninger. Her kan to vindere se frem til hver 5.000 kr.

– Vi har fundet frem til fem ledere, som alle har fokus på deres foreningers ve og vel, fortsætter Henrik Pape.

De nominerede er Annie Muxoll fra Happy Feet Lincedance på Møn, Henning Østergaard fra Vordingborg Svømmeklub, Jesper Heien fra Bogø IF, Ralf Hansen fra Svend Gønge Håndbold og Jens Christian Børmose fra Vordingborg Ro- og Kajakklub.

Årets Idrætsforening er en forening eller afdeling, som i det forløbne år har gennemgået en særlig udvikling og/eller løftet sig til gavn for området. Vinderen modtager 25.000 kr., Runner-Up 15.000 kr., og nr. 3 modtager 10.000 kr.

Nomineret her er Fitnessforeningen P-dellen, Vordingborg, Dark Sky basket, Møn, Vordingborg Tennisklub, Møns Klatreklub og Vordingborg Svømmeklub.

Ny pris: Årets Skulderklap

Som noget nyt har arrangørerne valgt at uddele ”Årets Skulderklap” for en god historie, overraskelse eller kammeratlig optræden blandt de mange indstillinger.

– Vi har fundet fire kandidater, som alle har fortjent et skulderklap, siger Henrik Pape. Det er Kenneth Øbo Ferdinand, GT Bøgestrømmen, Dorte Irvold, Fitnessforeningen P-dellen, Dark Sky Diamond (basket), Møn, og Annie Muxoll, Happy Feet Lincedance, Møn.

Alle er velkomne i Mønshallerne torsdag den 14. oktober.

– Vi håber, at mange foreninger vil se spisningen som en oplagt mulighed for at “aflønne” deres frivillige kræfter for indsatsen i det forløbne år, siger Henrik Pape. De fire er Kenneth Øbo Ferdinand, GT Bøgestrømmen, Dorte Irvold, Fitnessforeningen P-dellen, Dark Sky Diamond (basket), Møn, og Annie Muxoll, Happy Feet Lincedance, også Møn.

Det er gratis at deltage i selve prisoverrækkelserne fra kl. 19, mens spisningen koster 150 kr. pr. person (inkl. øl/vin eller vand). Tilmelding på www.moensbank.dk/sport senest den 11. oktober.

Årets Idrætspriser plejer at være et tilløbsstykke med godt 200 deltagere, her fra DGI Huset i Vordingborg i 2018.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Stort boligbyggeri bringer nyt liv til Sydhavnen i Vordingborg

Mere end 130 moderne boliger er på vej til havnefronten i Vordingborg. Det oplyser Kiss Development i en pressemeddelelse. Her bliver plads til alle generationer, inklusive 60 ældre på kommunens første privatdrevne friplejehjem. De mange boliger vil for alvor etablere...

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Skæbnens Labyrint i Nordfalsters Koncertshus 5. november

Kulturstedet i Nørre Alslev Langgade byder på improviseret musikdramatisk forestilling. De medvirkende er pianist Lars Fjeldmose, skuespiller og sanger Pernille Sørensen og skuespiller og instruktør Christian Damsgaard. Sidstnævnte er initiativtager til, at der igen...

Bliv tilmeldt Sydmedier.dk’s
gratis nyhedsbrev