De cirka 4.000 medarbejdere i Vordingborg Kommune får nu mulighed for at tage et førstehjælpskursus i arbejdstiden og bliver efterfølgende opfordret til at tilmelde sig en ny førstehjælps-app via redderliv.dk. Når førstehjælpskurset er bestået og app’en installeret på medarbejderens smartphone, kan medarbejderne blive tilkaldt for at hjælpe med den første afgørende livreddende førstehjælp, hvis der sker et hjertestop i nærheden af, hvor de befinder sig.
Tilbuddet til medarbejderne skal ses i forlængelse af, at Vordingborg Kommune, som den første kommune i regionen, har indgået et samarbejde med Region Sjælland og Dansk Folkehjælp om at hjælpe endnu flere til at overleve et hjertestop. Det sker gennem indsatsen ”Danmark Redder Liv”, hvor både medarbejdere og borgere kan få et gratis førstehjælpskursus og frit tilmelde sig som førstehjælper på hjemmesiden redderliv.dk.
”Vi er i Vordingborg Kommune ikke i tvivl om, at vi gerne vil støtte op om initiativet, der kan hjælpe endnu flere til at overleve et hjertestop. Derfor har vi indgået aftale om at være spydspidskommune for initiativet i Region Sjælland og åbnet op for, at alle medarbejdere med et gyldigt førstehjælpsbevis har mulighed for at være med til at redde liv i arbejdstiden gennem Danmark Redder Liv” siger Mikael Smed. Han understreger, at det er frivilligt for den enkelte medarbejder at tage førstehjælpskurset og eventuelt blive tilknyttet 112 som førstehjælper, men han håber, at rigtigt mange vil tage imod tilbuddet, da det også kan komme medarbejdernes familie, venner, naboer eller andre omkring dem til gavn en dag.
Tilbuddet om gratis førstehjælpskurser og om at blive førstehjælper er ikke kun for Vordingborg Kommunes medarbejdere. Alle borgere i kommunen kan tilmelde sig og få et gratis førstehjælpskursus via www.redderliv.dk. Mikael Smed håber da også, at mange til benytte sig af
muligheden. ”Jeg håber, at alle der bor i Vordingborg Kommune vil overveje, om det ikke kunne være godt at tage et førstehjælpskursus. Det er både sjovt og lærerigt, og man kan gøre det sammen med familie eller venner, hvis man ønsker det.”
De første minutter efter et hjertestop er afgørende for overlevelseschancerne. Uanset om man bor i midten af København eller i Stege på Møn, er ambulancen ofte 7-9 minutter om at nå frem. Derfor er man helt afhængig af, at der sker en hurtig opstart af simpel livreddende førstehjælp indtil ambulancen når frem. Man kan læse meget mere om Danmark Redder Liv og tilmelde sig via www.redderliv.dk. I første omgang gælder tilbuddet til et stykke ind i 2019.
Kilde: Vordingborg Kommune