Glasset hyldes i en to-dages glasfestival på Holmegaard Værk

af | 7. marts 2023 | Kalender - arrangementer på Sydsjælland, Møn og Nordfalster

Glaspustershows med kunstnere fra hele verden, et glasmarked med antikke glas, talks om glas og design, et orkester med instrumenter af glas, historiske vandringer i glasbyen, en fakir der går på glas, en mosaik-skattejagt og meget mere. Det er hvad, der er i vente, når Holmegaard Værk inviterer til Glasfestival den 18. og 19. marts.

Det slår gnister i glasværkstedet, når russiske Maria Koshenkova blander vildskab, energi og passion i et glasshow, der blæser dig omkuld. Foto: Mads Tolstrup / Museum Sydøstdanmark

Det summer af liv og festivalstemning på det gamle glasværk, når Holmegaard Værk hylder glasset og byder velkommen til Glasfestival den 18. og 19. marts.

Gør et kup på det antikke glasmarked, lad dig imponere af spektakulære glaspustershows med glaspustere fra hele verden, oplev det helt særlige orkester ‘URANIA’ på deres forunderlige intrumenter af glas, bliv designer for en dag og skab dine egne mesterværker i glas, tag på vandringer i den idylliske glasby, spil på glas og skab dine egne ‘glassiske’ symfonier, bliv undervist i at gå på glas, når en fakir instruerer modige sjæle i den tåkrummende aktivitet, få vurderet dine skatte af glas med eksperter fra Laurtiz.com eller kom til talks om glas, kunst og design.

Glaspustere i verdensklasse

At Holmegaard Værk er stedet for glas, er der næppe nogen tvivl om. Her kan man alle dage i museets almindelige åbningstid opleve de dygtige glaspustere, der står klar til at blæse dig omkuld med det forunderlige og fascinerende håndværk.

Men til Holmegaard Glasfestival bliver der alligevel skruet op på maks for oplevelsen i glasværkstedet. Museet har nemlig inviteret nogle af de dygtigste kunstnere fra ind- og udland forbi til at give et show i absolut særklasse.

Her kan besøgende blandt andet glæde sig til at opleve den svenske glaskunstner, Fredrik Nielsen, når han i bedste rockstjernestil demonstrerer sine imponerende glasevner og eksperimenterer sig frem i et udtryk der er både råt, usødet og rebelsk.

Eller hvad med at opleve russisk vildskab, vanvid og energi, når Maria Koshenkova får værkstedet til at slå gnister og skaber et helt unikt glasværk i en stråledans af passion og virtuositet?

Antikke glasfund og vurderinger af Lauritz.com

Er du typen, der elsker at gøre et godt kup? Så er Holmegaard Værks Glasfestival også stedet for dig. Her er der nemlig gratis adgang til et glasmarked fyldt med antikke glasloppefund, når glasentusiasterne fra Glashistorisk Selskab i Holbæk sælger ud af deres enorme bagkatalog af kvalitetsglas.

På festivalen er der desuden mulighed for at få vurderet sine glasskatte fra gemmerne, når museets egne eksperter i samarbejde med vurderingsspecialister fra Lauritz.com både vurderer den historiske og økonomiske værdi af dine glas.

Glasentusiasterne fra Glashistorisk Selskab i Holbæk sælger ud af deres antikke kvalitetsglas. Foto: Mads Tolstrup.

Aktiviteter for børn og Melodi Grand Prix-trofæ

Holmegaard Glasfestival byder dog ikke kun på oplevelser for voksne. Der er også rig mulighed for at få dagen til at gå som børnefamilie. Og som en ekstra bonus er der gratis adgang til alle børn under 18 år.

På festivalen kan børn nemlig se frem til at blive designer for en dag i museets kreative værksteder, tage på en spændende mosaikjagt rundt i museets udstillinger, udfordre sit eget mod i at gå på glas, når en fakir instruerer i den tåkrummende aktivitet, eller prøve kræfter med at spille på glas og skabe sit eget ‘glassiske’ mesterværk i samspil med sig selv og andre.

Og er du en rigtig Melodi Grand Prix-fan, har museet en helt særlig overraskelse gemt i ærmet til dig. Til glasfestivalen kan man man nemlig som besøgende få lov til at holde en nøjagtig kopi af det vindertrofæ, der blev uddelt til årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix.

Det oprindelige trofæ blev nemlig oprindeligt produceret i Holmegaard Værks glasværksted af museet egne glaspustere. Og i anledning af festivalen har de derfor blæst en kopi af trofæet, som nysgerrige besøgende kan få lov til at holde og få taget billede med.

Glasorkester, glasvandringer og talks om glas

På Holmegaard Værk findes et helt særligt orkester, der spiller på instrumenter lavet af glas. Navnet er URANIA, og består af gamle glaspustere. Til glasfestivalen kan du opleve det finurlige orkester, når de giver koncert med deres forunderlige instrumenter af glas.

Eller hvad med at tage en historisk vandring i den idylliske glasby, der omkranser Holmegaard Værk som en blød rand, når museets guider giver en tur i erindringernes paradis og fortæller om livet i glasbyen?

Vil du hellere nyde din historie indendørs, er der dog også rig mulighed for det. Til festivalen kan du nemlig opleve en række gratis talks og oplæg med nogle af de historiske skikkelser, der har eller har haft deres daglige gang på Holmegaard. Kom blandt andet til talk med glasmesteren, Per Steen Hebsgaard, mød et af Holmegaards historiske design-koryfæer, Peter Svarrer, eller bliv klogere på museets aktuelle særudstilling ‘De udvalgte’ sammen med kunstner, Louise Hindsgavl.

Praktisk info

Sted: Holmegaard Værk

Adresse: Glasværksvej 55, 4684 Holmegaard

Dato og tidspunkt: 18. + 19. marts, begge dage 10.00 – 16.00

Pris: Alm. museumsentré for aktiviteter i udstillingsbygning, dog er gratis adgang til store dele af festivalen. Børn u/ 18 år har gratis adgang til alt.

Program, 18. marts:

10.00 – 16.00: Glasmarked (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Gå på glasskår

10.00 – 16.00: Spil på glas

10.00 – 16.00: Mosaik-skattejagt for børn

10.00 – 16.00: Få taget et billede med Melodi Grand Prix-trofæet (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Vind en vase til en værdi af 5.000 kr. (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Bord dæk dig (gratis adgang)

10.00 – 12.00: En historisk god vurdering m. Lauritz.com (gratis adgang)

10.30 – 12.30: Glaspustershow, Fredrik Nielsen (SE)

10.30 – 11:00: Ånden i glasset: pop-up foredrag

11.00 – 11.15: Koncert v/ URANIA Glasorkester (gratis adgang)

11.00 – 15.30: Bliv designer for en dag i glasatelieret

11.00 – 15.30: Kreativt værksted med glastryk og glasperler (gratis adgang)

11.45 – 12.00: Koncert v/ URANIA glasorkester (gratis adgang)

12.30 – 13.00: Talk m. Louise Hindsgavl (gratis adgang)

13.00 – 14.00: Vandring i glasbyen (kræver billet)

13.30 – 15.30: Glaspustershow, Bjørn Friborg (DK)

13.30 – 14:00: Ånden i glasset: pop-up foredrag

14.00 – 14.30: Talk med Peter Svarrer (gratis adgang)

16.00: Tak for i dag – og på gensyn i morgen.

Program, 19. marts:

10.00 – 16.00: Glasmarked (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Gå på glasskår

10.00 – 16.00: Spil på glas

10.00 – 16.00: Mosaik-skattejagt for børn

10.00 – 16.00: Få taget et billede med Melodi Grand Prix-trofæet (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Vind en vase til en værdi af 5.000 kr. (gratis adgang)

10.00 – 16.00: Bord dæk dig (gratis adgang)

10.00 – 12.00: De glemte glas (gratis adgang)

10.30 – 12.30: Glaspustershow, Fredrik Nielsen (SE)

10.30 – 11:00: Ånden i glasset: pop-up foredrag

11.00 – 11.15: Koncert v/ URANIA Glasorkester (gratis adgang)

11.00 – 15.30: Bliv designer for en dag i glasatelieret

11.00 – 15.30: Kreativt værksted med glastryk og glasperler (gratis adgang)

11.45 – 12.00: Koncert v/ URANIA glasorkester (gratis adgang)

12.30 – 13.00: Talk m. Per Steen Hebsgaard (gratis adgang)

13.00 – 14.00: Vandring i glasbyen (kræver billet)

13.30 – 15.30: Glaspustershow, Maria Koshenkova (RU)

13.30 – 14:00: Ånden i glasset: pop-up foredrag

14.00 – 14.30: Talk med Tine Casper, Rosendahl Design Group (gratis adgang)

16.00: Tak for i dag – og på gensyn i morgen.


Danmarks første Vejrhane Museum åbner i Udby

Den 4, juni er der indvielse af et nyt Vejrhane Museum på Udby Kro. Viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen klipper snoren og derefter er der rundvisning på det nye museum. Det foregår søndag d. 4 juni 2023 kl.13.00 på Udby Kro.  

Friluftsgudstjeneste ved Bogø Kirke 2. pinsedag

Der er lagt op til en utraditionel gudstjeneste for alle sanser og alle kirker i Stege-Vordingborg Provsti. Der eksperimenteres med formerne og der er deltagelse af Provst Jesper Larsen Svendsen samt Provstiets præster. Derefter er der hygge ved grillen, hvor det vil...

STARS præsenterer Vive – Korkoncert

VIVE byder på inderlige, poppede og nærværende versioner af kendte og mindre kendte sange i 6-8 stemmige arrangementer. Det er ikke den klassiske korkoncert VIVE byder op til - du vil blive indhyllet i anderledes og flotte klanguniverser, tilsat beatbox, og ikke...

Nu kan du igen opleve en aften med nogle af de bedste sangskrivere på den internationale countryscene

Knapt har støvet lagt sig i Odense efter et brag af en Nashville Nights Festival, før arrangørerne og de amerikanske sangskrivere er klar til at trække i cowboystøvlerne igen. I maj ’23 tager Nashville Nights på tour rundt til 8 danske spillesteder og kommer forbi...

10 års jubilæum 10. juni – fra Orenæs Saloner til Nordfalsters Koncerthus

I juni måned 2013 blev den første af en række "Orenæs Saloner" afholdt i skovriderhuset på Orenæs Gods, hvor primus motor Birgitte Getting bor til leje. Siden da har foreningen bag uden ophør været leveringsdygtig i højt profilerede klassiske koncerter og...

STARS og Heartz præsenterer HEARTZ Vol. 2

Er du ung og banker dit hjerte også for mindeværdige oplevelser, fælleskab og musik? Så join beatet, og lyt til Heartz kommende hjerteslag! Den 13. maj skal du sætte kurs mod STARS i Vordingborg, for her starter beatet og Heartz Hjerteslag vol. 2 går i gang! Men hvad...

Havblik Festival på Bogø tilføjer prominente navne til årets program

The Rumour Said Fire I de lyse sommeraftner får du i år mulighed for at lytte til en eksklusiv intim koncert i øjenhøjde med bandet The Rumour Said Fire, der for første gang giver en forsmag på deres kommende album. En helt unik aften på molen i selskab med gamle hits...

STARS præsenterer Voodoo Saints – Thorbjørn Risager, HP Lange og Esben Just

Hvis du tager en bonderøv, en præstesøn og en storbybluessanger, blander dem en nat i fuldmånens skær og smider dem i et stort lokale med rigeligt øl, vin og samtlige køn i alle aldre, får du noget magisk: Voodoo Saints. Tre personligheder fra de danske og udenlandske...

STARS præsenterer DOPHA + lokal trommeslager

Dopha og hendes band kommer forbi og spiller de største hits fra debutalbummet, såsom ’The Game’ og ’Happy For Me’, samt sange fra det kommende album. Publikum kan glæde sig til at opleve Dopha’s mix af rørende ballader fyldt med storhed og legende melodier, som man...

STARS præsenterer Caroline Henderson & Nikolaj Hess

Danmarks jazzdiva nr. 1 er tilbage og lørdag den 6. maj besøger hun STARS akkompagneret af pianisten Nikolaj Hess i et længe savnet duo-setup, hvor jazz’en er i hovedsædet. Publikum kan glæde sig til at opleve Caroline Hendersons fantastiske stemningsfulde koncert. På...

Koncertfortælling for de 5-8 årige og deres familie på STARS

Den unge Mustafa har inviteret Baron von Münchhausen til Tyrkiet for at hjælpe med en særlig opgave. Storsultanen har nemlig udskrevet en storslået konkurrence: Den person, der kan finde verdens bedste flaske vin, vil få fri adgang til paladsets skatkammer – og måske...

Mytologisk udstilling åbner på Holmegaard Værk

Knogler på størrelse med en femårig, et gigantisk horn fra en ko og forhistoriske hajtænder i kæmpemæssig størrelse. Ingenting er som du forventer det, når Holmegaard Værk torsdag 04. maj 2023 åbner museets nye særudstilling 'Counter Earth'. På en fjern planet, skjult...

STARS præsenterer Mads Christian

22-årige Mads Christian spænder musikalsk over både de bløde akustiske popballader og de hurtigere rytmer til dansegulvet, men uanset stilarten er der en klar rød tråd: UNG KÆRLIGHED – i alle former og afskygninger. Han skriver sine egne sange og formår at levere...

STARS præsenterer Munchhausen – koncert for børn

Koncert for de 5-8 årige og deres familie Den unge Mustafa har inviteret Baron von Münchhausen til Tyrkiet for at hjælpe med en særlig opgave. Storsultanen har nemlig udskrevet en storslået konkurrence: Den person, der kan finde verdens bedste flaske vin, vil få fri...

Rameau i ramme – musikalsk sladder fra en ægte pariser-salon i Nordfalsters Koncerthus

Med musik centreret omkring komponisten Rameau forvandles Nordfalsters Koncerthus til en ægte 1700-tals pariser-salon – byens hotteste mødested, hvor kunstnere og intellektuelle kunne fordybe sig i gårsdagens sladder. Salonerne var datidens svar på god networking, og...

Henrik Engelbrecht fortæller om opera i Danmark gennem tiderne – i Nordfalsters Koncerthus

Henrik Engelbrecht fortæller om opera i Danmark gennem tiderne - i Nordfalsters Koncerthus I løbet af 371 år er opera i Danmark gået fra at være en ufatteligt dyr, folkeligt udskældt og latterliggjort elitefornøjelse for kongehusets nærmeste til at være en helt...

STARS præsenterer The Sandmen

The Sandmens kærlighed til live-optræden har altid stået i et særligt vigtigt og inspirerende centrum. Både for udviklingen af ny musik, og for kammeratskabet, men især for at høste den energi mellem scene og publikum, som er en fuldstændig uvurderlig del af den...

STARS præsenterer Carsten Eskelund

I en tid, hvor Svend Brinkmann tjener styrtende på at fortælle folk de ikke skal jagte succes, kommer her et nyt show fra en, der har undgået den i 22 år. I showet ”BEGRÆNSET UDSYN” får du tankerne fra en mand midt i livet, der med en kombination af overtænkning og...

STARS præsenterer Anne Linnet

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970erne og er anerkendt som en af landets mest betydningsfulde artister. Hun er udover at være kendt for en stribe af store hits og klassikere mindst lige så kendt for sine ærlige tekster og lyst til at...

STARS præsenterer LYDMOR

LYDMOR har turneret verden rundt med sit farvestrålende og bombastiske elektropop- show, og drager nu på tour i en anderledes og mere afdæmpet udgave. Den anmelderroste musiker skifter neonmalingen, lysproduktionen og de pulserende electro beats ud med den blottede...

Sing-A-Long på Smallstars

Aftenen er for alle, der har lyst til at få rørt stemmebåndet og høre noget dejlig musik, denne aften er der fokus på sange af The Beatles. Du behøver ikke at kunne hverken noder eller tekster, for trioen ”Trinity” sørger for musikken og synger for, og der udleveres...

STARS præsenterer Marc Facchini

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land...

Internationalt anerkendt jazz-basunist møder to unge, talentfulde danske musikere Nordfalsters Koncerthus

Den internationalt anerkendte amerikanske jazz-basunist Jiggs Whigham møder 21. april de to unge, talentfulde danske musikere, guitarist Pelle von Bülow og kontrabassist Matthias Petri i Nordfalsters Koncerthus. Jiggs Whigham er kendt for sin nærværende og...

Brasiliansk Jazz/Bossa Nova i verdensklasse

Hop i sommer-sandalerne og dans en tur med rundt i hjertet af eksotiske Rio de Janeiro Jazzbassist, Morten Ankarfeldt og den brasilianske guitar virtuos Caio Marcio Santos har igennem 10 år haft et stærk og enestående samarbejde over Atlanten. Sammen med den danske...

STARS præsenterer Kasper Winding

Kasper Winding tager i foråret 2023 på tour med et lille band. Om koncerterne udtaler Kasper selv: ”Sidste gang jeg spillede live var i 2019, det var også første gang jeg for alvor har turneret i næsten 10 år. Det var solo, med mit lille studio, for at teste mig selv...

Fyraften og Fællessang i Nordfalsters Koncerthus – med Nysted Orgelmuseum.

Nordfalsters Koncerthus inviterer til fyraften og fællessang den 12. april. Koncerthuset får denne fyraften besøg af kvinden bag Nysted orgelmuseum, den ungarske organist Panna Friis Grigoncza. Når ikke hun er i gang med Nysted Orgelmuseum i sin egen "forretning" i...

Øvelokaleforeningen BUNKEREN inviterer til 10 års jubilæum

Den er go’ nok, BUNKEREN fylder 10 år i år og det skal fejres med en parade af koncerter med foreningens egne bands. BUNKEREN kæmper for det lokale musikmiljø og for at give unge samt gamle sjæle med musik i blodet et sted, hvor de kan øve og udfolde sig. Een gang...

Swan Lee er tilbage på STARS

I 00’erne blev Swan Lee et af landets mest elskede og betydningsfulde bands med klassikere som ’Tomorrow Never Dies’, ’I Don’t Mind’ og ’Love Will Keep You Warm’, som på en og samme tid formåede at tilføre et særegent drømmende udtryk til dansk rock og sætte sig fast...

SVØBSK – koncert for børn i Hårbøllehuset

I samarbejde med Hårbøllehuset på Møn præsenterer STARS en koncert for de 5-8 årige og deres familie! Lad børnene opleve et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller koncert i Hårbøllehuset lørdag den 1. april kl. 13:00. Violin, harmonika,...

Børnehaver i Vordingborg og Den Sociale Virksomhed Vordingborg hjælper med pynt i gaden til påske

Påskeugen 2023 i Vordingborg Bogstavjagt Prik prik. Mit ord er gemt i byens butiksvinduer. Her skal findes guldæg med bogstaver, der tilsammen udgør en sætning. Der trækkes lod, blandt de rigtige svar. Præmierne er sponsoreret af Vordingborg bycentrums...