M/S Museet for Søfart går i havnen med vaskeægte søfartssjov for hele familien

27. juni 2022 | Indland

Robådssejlads i Helsingør Havn. Knobværksted i den gamle værtshal og matrosskole for hele familien på et historisk fyrskib.
Med sommerprogrammet M/S HAVN rykker M/S Museet for Søfart ud under åben himmel og indtager Kulturhavnen i Helsingør med sommersjov og aktive maritime oplevelser for hele familien. Hver dag i sommerferien kan gæsterne frit kombinere et museumsbesøg med vaskeægte, sjove og lærerige sømandsaktiviteter i et fast ugeprogram. Hver tirsdag sætter fyrskibets kaptajn for eksempel familien på en hård matrosprøve. Fredag sætter vi jollen i vandet, og tager gæsterne med på robådssejlads for at lære praktisk sømandsskab. Man kan også lave sømandsknob og måtter af reb i autentiske tjæreduftende rammer i det maritime værksted HAL 16 eller få en rundvisning i de gamle værftshaller af en tidligere værtsarbejder.

M/S HAVN er blevet til i samarbejde med gode partnere, og det er ikke mindst takket være det samarbejde, at museets gæster nu for første gang nogensinde både kan blive klogere på søfart i udstillingerne og selv være søulke for en dag.

”M/S er kendt som et museum, der er placeret i en gammel dok, men som søfartsmuseum skal vi selvfølgelig også give gæsterne en udendørs maritim oplevelse og bruge havneområdet omkring os. Det gør vi nu med M/S HAVN, og jeg glæder mig til at se vores gæster prøve kræfter med ’ægte’ søfart hele sommeren,” siger Ulla Tofte, Direktør for M/S Museet for Søfart.

Skiftende skibe og tilbud

I løbet af sommeren kommer nye skibe i havn, og bliver til en del af programmet. For eksempel besøg om bord på skonnerten ZAR, sejlads med veterandampskibet S/S Bjørn og en workshop i galionsfigurer. Er man mere til klassisk maritim historie uden så meget action er der rundvisninger på det historiske ‘FYRSKIB NR XVII ‘GEDSER REV’, der bl.a. tog imod østtyske flygtninge under den kolde krig.

Der er naturligvis også sommeraktiviteter under jorden i selve museet. Udover den aktuelle særudstilling om Kongeskibet DANNEBROG og legeområdet DRØMMESKIBET kan børnene køre rumperolleræs i dokken, bygge og søsætte deres egne hjuldampere eller tage på sørøvertogt med Kaptajn Blåskæg gennem museets udstillinger.

M/S HAVN foregår alle dage i sommerferien kl. 11.30-17 i perioden fra d. 1. juli – 14 august.

Alle aktiviteter er gratis, når billet til M/S Museet for Søfart er betalt. Børn har altid gratis adgang. Begrænset antal pladser. Tilmelding i museets foyer og pladserne fordeles efter “først til mølle” princippet.

Se hele ugeprogrammet på: https://mfs.dk/detsker/

FYRSKIBET GEDSER REV 2

FYRSKIBET GEDSER REV 2 – Foto: Siw Aldershvile Nielsen

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

60.000 nye skolebørn i trafikken i august: Her skal bilister passe på

Ni ud af ti bilister er særligt opmærksomme på nye elever i trafikken, viser undersøgelse. Men også ældre elever på el-hjul, cykel og knallert kræver stor opmærksomhed, fordi de har ekstra fart på. Følg ti råd, der øger trafiksikkerheden for både små og store...

Stigende boligudgifter får flere til at vente med at skifte bolig

Nye tal tyder viser, at der sættes langt flere boliger til salg, end der sælges. Derfor vil mange boligejere se tiden an og udsætte deres boligskifte for at blive i eksisterende lån med lave renter, vurderer Estate i en pressemeddelelse. Selvom antallet af solgte...

Sådan sikrer du dig mod indbrud i sommerferien

Er du blandt de 45 % af danskere, der har planer om at drage udenlands til sommer? I så fald kan det være en god idé at give indbrudssikringen i hjemmet en tanke eller to, inden du indtager solstolen under sydens sol. Her får du tips til at indbrudssikre tyvens...

Dyrt brændstof gavner trafiksikkerheden

Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.279 bilister viser, at de fleste sænker hastigheden for at reducere brændstofforbruget. – Mindre fart er altid positivt for trafiksikkerheden, lyder vurderingen. De rekordhøje benzin- og dieselpriser får bilister til at...